Höst

Nu har hösten även hittat hit. Till Spanien och till Segovia.
Vi har haft en OTROLIGT varm höst. Vanligtvis är Oktober "regnmanaden". I ar har det inte kommit en enda droppe regn under Oktober manad utan vi har haft solsken och runt 25-27ºC grader varm här. Man känner visserligen att det inte är "sommar varmt", luften är svalare osv, ni fattar nog vad jag menar.

Igar kom som sagt var hösten även hit och det är nu kyligt, det är visserligen soligt fortfarande..med lite moln iof..men det blaser som attans och graderna har sjunkit ca 10 grader.

Det har fortfarande inte regnat natt och det maste börja regna snart!! Det har varit en torr, varm och lang sommar och hösten med för den delen och om det inte regnar snart blir Segovias hushall utan vatten! Vatten reservern (heter det sa?!) ligger pa väldigt lag niva just nu och det är nu förbjudet att vattna blommor/gräs osv, alla fontäner ar avstängda för att spara pa vatten. Här i Segovia lever manga människor pa jordbruk och eftersom det inte regnat nagot kan dom inte sa och om det nu kommer regn sa kommer dom inte hinna sa innan kölden kommer sa det är väldigt daligt för dom stackars bönderna nu.
Om det inte regnar riktigt ORDENTLIGT (massvis) under de tre närmsta manaderna sa finns det inge vatten kvar sen. Men det bör ju regna lite snart tycker jag, om inte annat under dessa tre manader!

För min egen del sa klagar jag inte, det har varit skönt med värme och billigt oxa eftersom vi inte behövt värma upp huset en enda gang än sa lange! :) Men det känns som om det snart är dax, kanske redan ikväll?

Hoppas bara att vi far en fin December manad och att inte Oktober regnet slar till da, da pappsen och Carin kommer. Da far de regna nu under November istället, dag och natt, spöregna far det allt göra!!
:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0