Simtävlingar i Asturias

Da var vi hemma igen!

Vi har som sagt var varit iväg pa tävlingar i helgen.
I lördags var det dax för Liga Norte igen, denna gang i Gijón.
Vi vet inte exakt vilken plats D hamnade pa eller vilken tid han fick eftersom resultaten inte publicerades pa plats. Men vi tror att han kom tvaa pa bada sina grenar (100m fritt och 50m fritt).
Han fick nämligen en brons medalj av FINA (Internationella simförbundet) och bronsmedaljer representerar poängen av bada hans grenar i tävlingen...

Alla simtävlingar han gjort i ar är "deltävlingar" i Liga Norte, dom far poäng för varje tävling (beroende pa plasering) och sen sumeras alla poäng ihop i slutet av säsongen, efter sista tävlingen.
Later det komplicerat? Det är som en fotbollsliga typ ;)

När vi väl var uppe i Asturias sa passade han även pa att simma "Trofeo Ovimaster" i Oviedo.
Det är inte en deltävling i Liga Norte och ger alltsa inga poäng till den serien, det är bara en dags tävling, om man säger sa.
Där simmade han 200m fritt och 50m fritt och vann guld i bada sina klasser!!
200m fritt hade han till och med bästa tiden av alla medverkande, och det var första gangen han tävlade i 50m pool da de flesta tävlingarna är i 25m pool, i 50meters pool brukar det ga liiiite saktare eftersom det inte är lika manga vändningar i poolen vilket ger mer bentryck..hmm..ledsen för daligt förklarande men jag är helt tom i skallen pa svenska tekniska/förklarande ord ;)

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0