Santa Águeda

Idag (läs igar) är det Santa Águeda här i Spanien. Det firas här i Segovia (Zamarramala) kanske mer än i andra spanska städer.

Den här informationen är taget rätt av ifran Wikipedia:

"Ursprunget till festivalen är relaterade till erövringen av Alcazar i Segovia var en serie av privilegier till byn och deras hustrur, som har beviljats förmånen att skicka en gång per år. Sedan dess har traditionellt firade denna semester som börjar med överföringen av rådet stafettpinnen till kvinnor som spenderar dagen på olika fester hantera alla aktiviteter medan deras män hem. Med tiden liknande händelser ha spridits från andra platser Segovia, som Martin Muñoz de la Dehesa. "

Hmm...kanske inte den bästa översättningen men kanske förstar ni natt?! :)

Bilden är tagen ifran www.segoviaaldia.es

 

Eftersom jag jobbade natt och D inte kom hem förens vid sex han heller imorse sa sov vi hela dagen och var inte iväg och tittade pa dessa festligheter. vi lag hemma i soffan och mös hela dagen istallet med gardagens rester och tarta som dom spart till mig! :)

Direkt ur Tuppywaren, sa slapp vi diska ;)

Är medveten om att den faktiskt inte ser sa god ut pa det här kortet, men jag lovar att den var det! :)

 

Idag är det Ds mormors födelsag, om allt hade varit som vanligt och hans "morbror" inte varit daligt sa skulle vi ha akt dit och firat henne hela släkten som vanligt, men av samma anledning som vi inte var där över julen akte vi inte dit idag heller. Men ett telefonsamtal fick hon iaf och hon var inte sen med att papeka att D var den sista av alla barnbarn att ringa henne..hehe..94 ar säger hon att hon fyller i ar..men det är nog minst 95 iaf, känns som om vi firat 94 tva ganer nu ;)

Trackback
RSS 2.0