Let´s Dance & Körslaget

Innan jag kom hem hade jag ingen aning om vad detta tva program vad for nagot..eller jo, jag har ju sett de spanska vareationerna pa bada programen samt last om de svenska pa Aftonbladet..
Men nu efter jag vart hem och sett tre avsnitt av varje sa ar det ju inte samma sak som att bara lasa om det...nu vet jag hur de dansar och sjunger och jag har blivit fast...tycker det ar trakigt att inte kunna se finalen om korslaget ikvall, men jag hoppas Hanna vinner :)
Far val kolla upp det pa youtube annars..

Sag att inget dansande par akte ut igar da Magdalena tydligen blivit dalig?! Men ar nu pa battringsvagen, vad jag sett...
Jag tycker Morgan och Laila ar bast...Kitty tycker jag inte alls om, sa fjantig!
Sa igar satt jag som en fjant har pa jobbet och kollade aftonbladets minut for minut av Let´s Dance..sag att varldens starkaste man brot en stekpanna pa mitten, Laila hade en "Maggan tatuering", Morgan fick topp poang, Niclas hade fula klader m.m ...jag haller mig uppdaterad..:)

Sa ikvall hejjar jag pa "Genom eld och Vatten" med Hanna och hennes kor..:D


Översvämmning

Glömde att berätta igar att vi haft översvämmning här!! I Onsdags regnade det saaa mycket sa att an rann över..haha..helt sjukt, ingangen till var by vart igen stängd av Guardia Civil pa torsdagsmorgonen sa vi var tvugna att aka runt Segovia och igenom Valseca för att komma hem, pa torsdagskvällen kunde man köra där igen för vattnet pa asfalten var borta, fast gangvägen och ängarna runt omkring fortfarande är dygsura..
An Eresma som den heter rinner ju här utanför hotellet oxa, men det är mycket bredare här sa här har det inte runnit över fast vattnet ligger väldigt högt uppe och man hör hur det forssar ner...
Igar var det klarbla himmel men idag har det börjat regna igen, hoppas det inte regnar för mycket under dagen sa att floden far en chans att bli "normal" igen, annars vet jag inte vad som händer..tur att vi bor högt upp iaf..

Vilken vinter va...snö kaos och vatten översvämmningar, aldrig vart med om natt liknande..:)


Ingangen till Hontanares...
Bilden ar lanad av www.eladelantado.es
Tillbaka

Nu är jag tillbaka till Spanien fran Sverige, tillbaka till jobbet och till datorn, till bloggen...

Känns surt att vara tillbaka här och pa jobbet, pa jobbet har vi ingenting alls att göra...fick reda pa nu i eftermiddag att cheferna sagt upp min arbetskamrat..jag skrev pa mitt nya kontrakt igar iaf, sa jag ar säker ett tag till..men nu är det bara jag och dom...cheferna..trist!

Känns som att det var länge sen jag var hemma, länge sen jag hade semester, fast jag inte vart här i en vecka ens..kom hem till Segovia i tisdags, efter att stannat till hemma hos Danis föraldrar för att hämta upp Fox och bli bjuden pa god vitlökssoppa och köttbullar (fast dom är ingenting jamfört med svenska köttbullar, och speciellt dom hemmagjorda mamma bjöd pa)..började jobba igar och som sagt, känns som om jag redan behöver semester igen..usch! Men nu ar det bara helgen kvar sen ar jag ledig mandag tisdag, gäller att se framat ..haha

Bade igar och idag har jag kört överallt (fram och tillbaka till jobbet och fram och tillbaka för att dricka kaffe) men med Dani vid mig saklart..Han vill att jag ska öva sa mycket som möjligt för om en vecka ska han till Murcia över helgen och jag blir ensam hemma med bilen, han vill att jag ska känna mig säkrare innan dess..eller kanske ska säga, han vill känna sig säkrare haha..idag tankade jag själv till och med, ja det kanske later fjantigt och verkar enkelt, men jag har ju Aldrig gjort det förr sa det var skoj..:)
Känns bra att köra varan bil, skönt och enkelt...kanske beror mycket pa pappa (även om jag bara körde tva dagar lite grann...), känns som att jag hanterar kopplingen och pedalerna i sig mycket lättare nu och jag tror att det beror pa att jag fatt köra pappas bil som har hardare pedaler och är bensin och inte diesel :p Sa Tack Pappa.

Vill tacka er alla för en underbar semester och Sverige vistelse..tack Katarina och Andreas för en underbar dag i Sthlm, det var otroligt kul! Sa länge sen vi bara var vi tre och hitta pa natt, super skoj..det behövde jag verkligen..
Pappa och Carin, tack för en underbar bowling match, pappa: du förtjanade att vinna..;)
Mamma och Hakan för en trevlig kryssning och rund tur i Örebro..
Självklart gjorde vi mycket mer saker tillsammans, men jag kan ju inte skriva ALLT..:)

Tack vare er alla sa känns det lite lättare att kämpa pa här pa jobbet, med alla roliga och fina minnen färska i huvudet..:)

Tack till Maria och Jens (som sa snällt kom forbi Svenssons bara för att säga hej...) oxa som jag atminstone hann säga hej till, nästa gang far vi se till att ses na mer...Therese som böt sitt jobbpass och at god frukost med mig..

Och "Förlat" till er alla som jag inte hann träffa som jag gärna velat träffa..men ni vet om allihopa att jag tänker pa er även om jag inte hann träffa er...och ni vet ocksa om att det ar väldigt kort tid som jag kommer hem och det är mycket folk som ska träffas..denna gang har jag inte stressat upp mig utan njutigt utav att vara med familjen istället..verkligen njutigt med dom istället och inte sprungit ifran dom för att träffa kompisar som det blivit manga ganger förr...denna gang ville jag bara fa vara..bara fa vara hemma igen...de har fatt "lidit" andra ganger jag kommit hem, satt dom at sidan for att träffa kompisar..den här gangen var det deras tur..hoppas ni förstar och inte tar allt för illa upp....

Tack till er alla för att ni finns, för att ni finns där for mig...Älskar er alla!

Puss och Kram!!

Vackert

Det ar saaaa vacker utsikt hemifran oss nu..med klarbla himel och snotackta berg..vacker..:)
Graderna ligger runt -3/4 grader nu...harligt..:D-11ºC

Visade bilen nar jag klev in i den i morse vid kvart i atta...och -14ºC nar bilen rullade...Usch, Fy fan vad kallt det ar!!!

Det verkar visserligen som att snon kommer forsvinna under dagen...dom har gett runt 4 grader "varmt" idag och det ar inte ett moln pa himlen...

Igar nar vi var in till Segovia pa eftermiddagen sa var all sno borta fran vagarna, helt sjukt att jag inte kunde aka till jobbet nagra timmar tidigare bara...fanns iof mycket sno kvar pa trottoarerna men vagarna var rena iaf..:D

Vi kopte ett par pizza i Segovia som vi tog med hem och kakade framfor tvn innan vi mos i soffan och sag pa "The Rock" (for 10 0000e gangen...men vada..;)Insnöade

Det var vad vi var i morse!!

Det snoade sa sjuuukt mycket igar, slutade nog inte snoa foren vid 00 tiden pa natten...i Segovia ar det lite vanligare med sno an i Madrid och igar var dom som sagt jaatte mycket sno i Madrid, inte snoaat sa mycket sen 10-12 ar sen..

Jag insag redan i natt att jag inte skulle kunna aka till jobbet i morse sa jag ringde Ricardo vid 00 for att forvarana honom..gick anda upp vid sju och at frukost i morse, forsoka aka ivag, men det var omojligt,..vi forsokte inte ens..ingen bil hade akt innan oss pa marken sa det var sa vitt och fint..:) men eftersom vi bara har nedforsbacke fran oss ner till vagen och med 10cm sno och sommardack sa lockade inte tanken sa varst mycket, vi gick ner till vagen nedanfor for att se i vilken skick den var i men det var lika daligt..sa jag ringde Ricardo igen och sa gick vi hem och sov igen..:) Gick upp vid 11 igen och at lite mellanmal (at ju frukost kl 07) kollade lite pa tv sen kom solen fram och en liten bil som skottade gatorna sa da forsokte vi aka ivag och det gick bra, kom hit till jobbet klockan 12:00, vilket betyder 4h sovmorgon:...:D WIIIIHIIII!!!  Vagarna ar som sagt var lite battre nu eftersom dom har skottat bort snon, men det ligger fortfarande jatte mycket kvar pa vissa platser, typ sma gator och sa...har vid hotellet ar det nastan omoligt att kora in och ut, eftersom det oxa ar nedforsbacke...men men..vi var se hur det ser ut fram emot eftermiddagen/kvallen..dom har sagt pa tv att det ska bli varmare grader nu sa vi far val se om snon forsvinner igen, bara det inte fryser till is, det ar det farligaste...nar jag kom till jobbet (12.00) var det -3 grader ute...

Vem vet..jag kanske ar "ledig" imorrn med..:)


Dom fyra forsta ar tagna vid sju tiden pa morgonen och den sista vid tolv..


Snökaos!!

Oj oj oj...vilket kaos. Bilarna star stilla, flygplatsen har stangt sina dorrar, plan kan inte landa och folk pa flygplatsen kommer inte ut! Oj oj oj. i Madrid ar det KAOS.

Korten ar lanade  fran www.elpais.com

Jag ser det snöar, jag ser det snöar..

..det var val roligt haha...:)

Nja, sa kul ar det inte for det snoar jaaaatte mycket nu, kom fran ingenstans och pa en knappt halvtimme ar hela marken kritvit...hoppas det inte snoar mycket mer, elleratt det forsvinner fran marken iaf...annars kanske jag inte kommer hem ifran jobbet?! Det kanske inte ens snoar i var by?! Igar nar vi var och handlade sa var det molnfritt i Segovia och nar vi kom hem lag det sno pa marken som lag kvar aven i morse! :)
Det ar jatte kallt har nu, och gardagen var den kallaste pa aret med -8 grader som kallast och -1 som "varmast", de har till och med sagt att det kan komma sno i SEVILLA den har veckan!!! Aven fast temperaturerna kommer sjunka nu mot helgen, men fruktansvart kallt och ratt har det varit hela veckan..
Som sagt, det ar fint och kul med sno, men det kan garna gfa ta en paus fram till..nja..vad ska vi saga..16:30?! Sa jag hinner hem iaf...har har ju ALLA (nastan iaf) sommardack pa bilarna och det ar inte alls lika skoj..:S

Sa har ser det ut utanfor oss just nu iaf....

TV

Igar nar jag slutat jobba akte vi ner till Madrid och kopte en Tv..en 42 tummars plasma...! Skit coolt tyckte vi tills vi tog ur den ur kartongen och sag att det var WAY TO BIG!!! Helt sjukt stor, det kandes som vi var inne i tvn nastan..haha..vi tyckte det var lite for stor sa Dani akte ner till Madrid nu i morse med den stooora kartongen och skulle byta till na mindre...tror det blir en 37 tummars LCD istallet...far se vad som star monterat hemma nar jag kommer hem..och om den inte ar for stor den med, annars far det bli en 32 tummars som det var tankt fran borjan..haha..vi hade tankt ta en 32 tummars som sagt, men sen sag vi att 37 LCD och 42 Plasma lag pa samma pris sa det var darfor vi tog den storsta saklart..haha..
Men jag hoppas att den har ar ok nu, orkar inte sitta fram och tillbaka tusen ganger for en tv...
Den vi har nu, en liten 26 tummars har vi salt till grannen :)

Cabalgata och Roscon

I mandags var jag pa stan hela formiddagen och gjorde arenden medans D var pa gymmet. Bestalde nya linser, var pa banken osv..
Kakade lunch hemma och sen stack vi till Guadarrama (JAG korde)...klockan sju var det "Cabalgata", en parad typ med en massa manniskor och figurer innan dom tre visemannen kommer...Melchor, Gaspar och Baltasar de satte sig i varsin tron pa stora torget och tog emot barn som lamnade over deras onskelistor och fick en liten present i var..

Vi gick en svang och tog nagra vin innan vi kakade middag och sen hem och sova, ja eller i lagenheten i Guadarrama som nastan ar som varan nu...haha...bara vi som anvander den..:)

Pa tisdags morgonen var det dax att dela ut presenterna som de tre visemannen kommit med och ata Roscon...
Jag fick som sagt var en morgonrock och sen en troja av Ds foraldrar..han fick ett presentkort pa en sport affar..

Roscon ar iaf en typisk bakelse som man ater har den 5/6 Januari...det ar typ som en sockerkaka som man kan oppna pa mitten och fylla med gradde eller som den ar...den har massa gott pa utsidan oxa och innuti i smeten/kakan finns det gomt en liten leksak..det sags att den som far leksaken far betala Rosconen..typ som var mandel i groten..

Juans present till sig sjalv var en video/foto kamera som vi lanade under kvallen/dagen for att ta kort och testa kameran..sa jag hade tankt att jag skulle ladda upp en massa kort sa ni skulle fa se hur paraden och de tre visemannen sag ut likasa el roscon men da RADERADE J alla kort och viedor som vi gjort..det ar det som ar det daliga med nya apparater och man maste halla fingrarna i styr innan man lart sig knapparna ordentligt..hehe..men jag ska se om jag hittar nan bild som jag kan lagga upp sen iaf..aven om den inte ar min...

Pyjamasens ar

2008 var nog pyamasens ar..och badrockarnas! Nar Dani fyllde ar fick han ju en badrock av mig och en av sina mostrar..han fick aven en pyjamas av sina mostrar och en av sin pappa..sammanlagt: 2 och 2. I Julklapp av mamma fick jag en pyjamas och av Mari fick jag en morgonrock..inte som som D har, hans ar ju i frotte bada tva och tjockare, min jag fick ar en morgonrock bara...sa nu maste vi satta upp en massa krokar hemma om vi ska kunna hanga upp alla bad-morgon rockan och pyjamaser..:)

Underbar start

Jajjamensan, jag har haft en underbar start pa aret..i eftermiddags fick jag reda pa att jag ska fa ett "heltids" kontrakt..ett som inte gar ut..jag hade ju forst ett tre manaders kontrakt som var provotiden som sedan forlangdes med 9manader sa det blev ett ar och nu ska jag alltsa fa ett kontrakt utan "avgangstid", den 21a gar mitt kontrakt ut och da "far" jag mitt nya...kanske eftersom jag avslutade och borjade aret med jobb som gor att jag kommer ha tur pa jobbfronten i ar..haha..men glad ar jag iaf..var inte saker pa att dom skulle forlanga mitt kontrakt da jag fragat dom innan och dom svarade att dom inte visste pga kriser och bla bla bla..men som sagt, nu blir jag fast har ett tag till..da jag iof inte vet om det ar pa gott eller ont..hehe..

Jag kanner pa mig att detta kommer bli ett bra ar..2009 kommer bli ett bra ar for mig! :D

2009

Jaha ja, sa nu var det Januari igen..2009 denna gang..gud vad fort ett ar gar!
Jag har som sagt var, som Mari sa (Danis mamma) avslutat 2008 arbetande och borjat 2009 pa samma satt, med jobb...
Jag slutade som sagt var har klockan 00:00, Juan (Danis pappa) var jaaaatte snall och kom upp fran Guadarrama bara for att hamta mig pa jobbet for att sedan kora mig till Guadarrama..Han lamnade av mig vid San Francisco vid 00:40 och precis nar jag kom sa borjade manniskorna ga ner till "discot", vi var dar tills 06:30 och jobbade..aven fast det var ganska lungt med inte sa mycket folk, sa vi kunde dricka nagra drinkar och umgas lite med...David och alla hans kompisar var oxa dar sa...
Vid sju kom vi ner till byn och sov over i Albinas lagenhet (Danis mormor)..jag gick inte upp foren vid ett pa nyarsdagen..sov ut till det sista...Dani hade gatt upp redan vid 10:30!!! Stack hem till hans foraldrar och duschade innan vi kakade lunch och tillbaka till Segovia for jag borjade jobba igen vid 16:00..sa som sagt var..min nyarsafton var mest bara jobb..men nu ska jag se till att gora na skoj for pengarna istallet..aven fast vi har en massa hal som maste fyllas..men natt ska vi nog kunna hitta pa..

Som sagt, hoppas ni hade en underbar nyarsafton allihopa!!

RSS 2.0