Marta Del Castillo

Maste bara skriva nagra rader och beratta om stackars Martas familj.

Marta var en 17 arig tjej som försvann den 24e Januari i ar i Sevilla.
20 dagar efter hennes försvinnande sa grep polisen Martas pojkvän, pojkvännens bror och en kompis till pojkvännen.
 
Pojkvännen erkände att han dödat henne. Han slog henne med ett askfat i huvudet och kastade henne i an. Polisen letade i över en manads tid dygnet runt i an med flera poliser med dykare och batar bla.
Efter en manads tid erkänner pojkvännen att hon INTE finns i an.
Hon har blivit valdtagen av pojkvännen och kompisen och sedan har kompisen strypt henne med en kabel.
Dom lindade in henne i en pase, körde henne i en rullstol till sopporna dar dom kastade henne.
 
Polisen börjar da saklart leta pa "soptippen" dit alla soppor fran hela Sevilla och runt om lamnas av..alltsa flera ton om dagen.
 
Enligt undersökningar och en viss matematik far dom fram att hon kan ligga under lite mer än 40.000 ton soppor. Dar har dom nu letat i en manads tid och har ännu inte hittat henne.
De har kommit "fram till den 24e Janu" i sopporna for ett tag sen, med hjalp av mat rester osv med datumstamplar.
Under dessa tva manader har de tre killarna bytt historier hela tiden, skyllt pa varandra, hallt med varandra, de har stöttat ibland och ibland inte..ibland har deras historier hallit sig lika 100% ibland 50% och ibland knappt 1%.
 
Eftersom de byter historia hela tiden är det ingen som vet vad de ska tro längre.
Vart ska de leta?
Dom sa att hon var i an dar var hon inte, dom har nu sagt att hon är pa sopptippen, finns hon verkligen dar?

Jag tycker sa synd om familjen som maste sta ut med detta. Och jag kan inte första hur dessa sma pojkar
(en av dom under 18ar) kan ljuga och manipulera sa här.
De var hennes vänner och pojkvän.
Hur kan de göra nagot sa grymt och sedan manipulera som dom gör.
Känns som om dom skrattar familjen och myndigheterna rakt upp i ansiktet.

Nu för nagon dag sen sa försokte den föredetta pojkvännen ta livet av sig i fängelset men en fängelsevakt hann hindra honom.
Han hann lämna ett avskedsbrev där han skrev till sin advokat att de sista han sagt var sant.
Att dom strypit henne och kastat henne i sopporna.

Poliserna letar fortfarande efter sanningen.
Men efter sa lang tid, olika berattelser, inga alebin, inga vittnen..jag hoppas bara att dom hittar hennes stackars kropp snart sa familjen far lite lugn och ro.
 

Sommartider (hej hej...)

Idag har det varit en laaang dag.
Det borjade med att jag slutade jobba klockan 00:00 igar, var hemma vid 00:30 kakade middag och i sang vid 01 nagon gang..gick upp vid sju i morse (vilket betyder mindre an 5h somn pga tidsandringen!), kakade frukost och sa akte vi till Guadarrama dar vi hamtade upp Juan, Ds pappa, sen akte vi emot Madrid, till Getafe rattare sagt. Dar lamnade vi av D och sa akte vi till Leganes jag och J. Idag var det namligen "universitets tavlingen", det heter sa for att man springer fran Universitetet i Getafe till universitetet i Leganes som ar 10 km langt, och inte for att det ar en tavling for universiteter :)
For D gick det vaaaaldigt bra, han sprang pa 42min vilket var oehort bra jamfort med forra aret da han sprang pa 45 min (forra aret var loppen tvartom Leganes-Getafe och mestadels nerfor, detta ar var det mestadels uppat!).
I det har loppet har dom "handkapps grenar" och D VANN i sin grupp! :) (183 i totalt av 2000 personer)Han fick en troja som alla andra som sparng men aven en medalj, resvaska, loparhandskar och ett loparpannband som ar till for nar det ar kallt ute.
Forra aret kom han tva och fick ett par byxor, en troja och en san dar gul vast med reflexer..jag tycker det ar bra att dom vinner sa manga och fina anvandbara grejjer, da slipper vi ju kopa traningsklader :)




Efter prisutdelning akte vi tillbaka till Guadarrama, stannade till hos José vid El Llegaron och tog en ol, sen parkerade vi bilen hemma hos foraldrarna hans, hamtade hunden och gick en svang med honom forbi Elu och kopte Enseimadas till mig som mellamal, jag ALSKAR deras Enseimadas och blir alltid lika sugen pa dom nar vi ar i Guadarrama. Svange in och halsa pa Luis oxa dar vi tog en till ol innan vi gick hem till Ds forladrar for att kaka lunch.
Nar vi kom dit var Ds kusiner JJ och Virginia dar, aven Vs kille Sergio och deras lilla Nerea som ar varldens sotaste och blivit saaa stor, hon ar snart 10 manader gammal.
Nar de akt darifran kakade vi lunch, grillad kyckling och tortilla de patatas med farsk annanas och glass till efterratt Mums!
Direkt efter maten vart det brattom emot Segovia igen, vi hann ta en kaffe innan jag borjade jobba klocan 16 och nu sitter jag har pa jobbet och "stressar ner". Ar oooooerhort trott och har inte alls lust att jobba..men fram till 00 och sen ar jag ledig tills pa onsdag :)


Inte varldens nyttigaste mellanmal, men saaaa gott :)


Mörkt

Nu ar det morkt ute har, "Alcázar" ar nerslackt, likasa "El Acueducto" och "El Catedral", det ar vad de slackt ner har i Segovia bland monumenten..hur ser det ut dar hemma? Har ni det lika morkt?

Regn och Snö (!)

Jaha, da var solen och det fina vadret borta..idag ar det gratt och regnar lite da och da, nar jag akte hemifran vid 15:45 var det sno/regn/hagel som kom och det var bara 2 grader ute! Helt sjukt, igar vid samma tid var det 23 grader varmt! De har sakert snoat pa manga stallen runt om i landet och uppe i bergen har, de sa pa vadret igar att det kunde komma sno fran och med 600m hojd och uppat, har ligger vi ju pa ca 1000 sa jag kan gott och val tanka mig att det snoat/snoar uppe i bergen idag..ser dock inget pga alla moln..


Idag har vi haft en riktigt slo morgon, sov till tolv och at lang frukost, sen la vi oss i soffan och kolla pa en ganska interesant dokumentar..det  var en massa upptackningsman som var  i Austarlien och forsokte fa reda pa hur det har med stormar och sant fungerar sa dom hade en massa piloter fran hela varlden som flog runt om ovadret, over och under och sa och man verkligen sag hur "laskigt" det ser ut dar uppe, ganska coolt iaf :)


Motorcyckel tur

Igar efter lunch sa akte vi till Guadarrma, lamande hunden och bilen och tog motorcykeln ner till Madrid..forsta vandan i ar och det var haaaarligt :)

D kopte ett par loparskor och andra sportgrejjer..pa vag hem stannade vi i Majadahonda och at mellanmal pa "100 montaditos" mums!!

Akte till Guadarrama och stannade till pa sjukhuset for att halsa pa Ds mormor som ar pa battringsvagen, dom haller kvar henne dar tills antibiotikakuren ar gjord..sa hon blir nog kvar dar en vecka till kanske..sjukhuset ligger ju mitt i centrum och hela familjen bor ju i Guadarrama sa hon ar aldrig ensam iaf, och Ds mamma jobbar ju pa samma stalle oxa..:)
Vi stannade kvar pa middag dar innan vi akte hem.


I mandags var vi bara hemma, mandagar ar "to do day" haha, da vi tvattar, stadar, storhandlar etc ect..trakigt, men sant man maste gora..

Imorse sov vi huuuur lange som helst innan vi antligen tog oss upp och tog en langpromenad i solen med hunden..det har blivit lite kyligare nu an forra veckan..nu ar det runt 18-19 grader "bara"..men det ar skont, solen lysen fortfarande och himlen ar bla..ar inte riktigt "redo" for sommarvarme annu..skont med lite varvader forst...skulle aldrig orka igenom sommaren med 25 grader varje dag fran och med nu..sa det ar skont att det ar varmt men inte for varmt lixom..hehe..

Verkar forresten som om min forkylning aldrig slar ut, hoppas det fortsatter sa och jag slipper bli forkyld! :)


Förkyld

Ja, jag ar pa vag att bli forkyld, vaknade upp snuvig och med ont i halsen..jag som inte tagit av mig jackan fast det varit varmt, just for att detta inte skulle handa!! Men nu sitter jag har pa ett cafe med jackan pa och drick varmt te..:)



Dani ar pa stan och gor en massa aranden sa jag satte mig har salange :) han ska bla till "trfiken" och lamna in en reklamering (?!) (Usch, kan ju knappt skriva pa svenska langre, glommer bort alla ord..:( ) Han ska iaf lamna in ett papper dar han reklamerar botern han fick har om dan, sa han ska slippa betala den...vi kan ju alltid hoppas!!

Igar eftermiddag efter att jag slutat jobba sa akte vi ner en svang pa stan med Fox oxa denna gang och bara gick och strosa...saaaa skont med sa lite folk...det har namligen varit langhelg nu, da torsdagen farsdag ar rod dag, sa Segovia har varit fullt med folk fran hela landet och igar akte de antlgen hem igen sa nu kan man ga lungt pa stan igen :)
Vi gick sjalvklart forbi Rodilla aven igar och kopte ett par smorgasar som vi ut i parken bakom igen..

Sen kopte vi ett typ brod/kaka vet inte vad jag ska kalla det..D ville att jag skulle testa det da jag jamt fragat vad det ar..det ar ett ran typ...det ar samma som man ater i kyrkan "jesus kropp", fast mycket mindre saklart..jag tyckte det var/ar sa konstigt att folk ater samma sak som snacks..men det var varken gott eller ackligt...smakade typ glassstrut, hehe...



Efter var varpromenad akte vi hem och kaka gronsaks lasange och i sang. Hoppas ni haft en trevlig helg!!

Ps. D fick ut mitt kort fran datorn utan problem och vart inte alls arg..haha..Skont :)

SKIIIIIIIT!!

Jag satte just i minneskortet fran mobilen for att ladda over nagra bilder, har glomt adaptadoren (?!) hemma och trock in kortet iaf, brukar ga, men nu ar det sa att jag trykt in det upp och ner lixom och nu far jag inte ut det..skiiiiit...
D hade ratt, jag borde inte tryckt in det om inte han ar har..det ar jamt han om far trycka in det och ta ut det nar jag inte har adaptadoren med mig...skiiiitt...han kommer inte bli glad pa mig! :S

Äntligen Vår!!!

Ja, som sagt, idag ar det den 20e och idag ar det var!!!! :)

Igar var det farsdag har i Spanien sa vi akte som sagt var ner till Guadarrama, lite tidigare an vad vi tankt for Ds mamma ringde och sa att hans mormor lag pa sjukhuset! Vi akte ner direkt efter jag slutat jobba och hon var inte sa dalig som vi trodde...hon har lunginflamation tror jag det ar pa svenska..far ligga kvar pa sjukhuset i nagra dagar med antibiotika och sa och sen hem igen...men hon var pigg och sa sa det var ju bra och skont, hon ar ju anda 92 ar gammal!! Men pigg som en 60aring typ..hehe...som gammelmormor!! :)

Efter sjukhusbesoket sa gick vi en liten svang i byn..den vanliga, forbi Luis och sa..:) sen nar vi skulle ga hemat igen sag vi Mari och Javi med lilla Idoia..jag har inte sett Idoia sen mamma och Hakan var ner i slutet av September sa det var jatte kul, blivit sa stor och sa soooot..vi gick och tog en ol med dom och sen kom Javichi oxa..han har oxa blivit SA stor..fyller 9 nu i sommar, helt sjukt!
Men det var jatte kul att se dom iaf, Javi ser jag nastan jamt jag ar i Guadarrama men jag har inte sett frugan eller barnen sen i hostas sa det var kul!

Efter nagra cañas sa gick vi hem till Ds forladrar och at god middag..ost, skinka, lomo, chorizo, kroketter, tortilla m.m saaaa gott!
Sen akte vi hem och somna direkt!


Dom fina paketen jag skog in som Ds pappa fick.
.

Idoia..pa det sista kortet lite trott och "gratig" hehe..:)

El día del padre

Idag ar det fars dag har i Spanien sa vi ska ta oss ner till Guadarrama i eftermiddag for att sedan kaka middag dar ikvall.

Igar var vi till Segovia och strosa runt lite´vilket var mysigt, aven Fox foljde med :) Vi kakade mellanmal pa Rodilla som har vaaaaarldens godaste smorgasar och sen akte vi hem, kakade middag och hoppa i sang tidigt.

I den har mysiga parken at vi vart mellanmal :)






I tisdags var vi forresten till Avila pa eftermiddagen och halsa pa Noemi och Fran. Dani och Fran var i vag och simmade (det var darfor vi akte dit, for att dom skulle kunna simma tillsammans!) och jag stannade hemma med N och barnen hennes...eller deras forresten :)
Jag och D stannade kvar i Avila och kakade middag pa en kinarestaurant innan vi akte hem och sooov
Och jag har annu en gang kunna konstatera att Avila ar mycket kallare an vad Segovia ar..helt sjukt att det kan skilja sa mycket egentligen..Madrid ar varmast, sen kommer Guadarrama, Segovia och Avila (av dom fyra alltsa) och man verkligen marker skillnaden, det ar ju inte sa stora avstand lixom..

Na, nu ska jag sluta tjata om vader och avstand och se till att jobba lite


Snart är våren här

Och jag säger snart för här i Spanien kommer inte varen med vädret utan det är ett datum...här är det inte var fören den 20e April da är det var pa riktigt! Star till och med utmärkt i alla almenackor att den 20e är det var...sommaren kommer inte fören den 21a Juni :)

Vi har haft jäääätte fint väder dom sista tva veckorna med sol och blahimel, 25grader varmt och vindstilla..härligt!
Idag är det dock lite kallare, blaser mycket även om himlen är bla och solen star högt men dom har sagt att det ska bli värre fram till helgen sa vi far väl se...det "fattas" jätte mycket regn fortfarande..egentligen brukar det regna vääääldigt mycket under Mars och April och nu eftersom vi haft sa fint väder sa borde det ju komma mycket regn nu men jag hoppas pa att regnet haller sig borta, vi har ju haft mycket snö i ar ;)

Beyonce parodi

Hmm...dessa spanjorer...


Melodifestivalen

Ikvall ar det final i melodifestivaen va?! Har hangt med lite med internet men inte kunnat lyssna pa alla latarna..men jag tycker inte Ugglas lat var na bra som alla sager...ingen melodifestival lat...

Har i Spanien vann Soraya..inte hort sa mycket av den laten heller faktiskt men det jag hort ar okej..tror att spanien kommer kunna ga langre i ar an manga andra ar..hon sjunger valdigt bra pa engelska och laten (det jag hort) ar pa engelska/spanska vilket kan vara bra..hon har dessutom mycket energi och stralar lixom pa scen..men som sagt, vi far se..
Har missat alla del tavlingar hemma och har men sjalva "finalen" i Ryssland tanker jag inte missa!! :)

Forresten sa ar den har tjejen, Soraya tillsammans med en svensk kille...lite oviktig fakta :)
 

Städa

Idag har jag haft en riktig trakig dag fast det fina vadret..D gick upp vid atta i morse och akte till Valverde, dar det var Duatlon tavling for barn, han var med i organisationen och hjalpte till..forra aret var han dommare och iar sa fick han vara Speaker konstigt nog..;)
Medans han var borta sa passade jag pa att gora "trak stadning"..gjorde rent ugnen, fonstrerna, duschdrapperit (vattnet har har ju sa ooootroligt mycket kalk i sig sa duschdrapperiet var helt vitt men nu ar det finr igen :) Trakiga saker som oxa maste goras tyvarr...
Nar D kom hem var han helt svart i ansiktet! Statt i solen hela dagen igar och sen var han ut och sprang igar sa han har fatt ordentligt med farg redan nu och det ar bara 14e Mars!!!
Vi stack ivag till Eroski och kakade kebab och sen var det dax for mig att jobba :(

GRATTIS pa fodelsedagen Maria, hoppas du far en underbat dag och kvall!!


Temperaturen i forrgar...:)

Böter

DD ringde mig nyss och berattade att han fatt boter och poangavdrag pa korkortet.....:(
150€ och tre poang avdragna for Guardia Civil tog honom pratande pa mobilen...dom stod tydligen i civilklader i korsningen hemma i var BY! Vi har knappt 1000 invanare och dar stod dom i var skit by...usch!
Vi som hade tankt att kopa plattorna for att lagga golvet till vart forad den har manaden men det far val vanta ett tag till nu....trakigt...
Dom gor iof bara sitt jobb men att sta i civilklader for att fanga folk som pratar i mobilen ar val lite val lagt..?!!
Speciellt nar dom sjalva bade pratar i mobilen nar dom kor och star och dricker alkohol i uniform...fy skams!!
Men jag har kommit pa en hamd!! Haha...Jag anmalde ju som sagt M for nu TVA ar sen och jag har fortfarande inte hort natt av dom..sa D berattade for mig for ganska lange sen vad jag skulle gora, men det har inte blivit av..men nu jaklar ska jag gora det..haha...maste aka til Villalba till ratten och se om anmalan kommit in eller ej..om den inte har kommit in dit sa kan jag anmala sjalva Guardia Civil!! Dom maste namlingen skicka in anmaln till ratten inom ett viss antal dagar (nagra) och om dom inte gjort det sa ar det fel av dom, arbetsfel eller vad man sager..om det darmot kommit in till ratten sa kan jag inte gora sa mycket mer an att vanta, men eftersom det gatt tva ar och jag inte ens blivit kallad for att deklarera sa ar det minst troligt att den kommit in...som sagt, nar jag har lite tid over ska jag aka dit och kolla! :)
Ah, nu kanner jag mig genast lite battre, haha..gud vad elak jag ar..men det kanns saaaa surt att fa sa mycket i boter speciellt nar dom sjalva inte beter sig som dom ska...om dom hade tagit mig/honom for korning med alkohol i kroppen eller fortkorning sa skulle jag inte haft natt emot det om man sager sa..men detta...usch blir sa arg bara jag tanker pa det..speciellt nu nar ekonomin ar som den ar oxa, och vi just betalade 150€ igar for bilen...vi bot ju bromsklossar och sa sen maste vi byta broms skivorna (?!) och dacken snart...valdigt snart! Usch, bara utgifter och utgifter..skont att sommaren snart ar har och vi inte behover betala varme iaf! :)
Idag nar jag akte till jobbet var det 23ºC ute, akande i bilen, i rorelse...haaarligt! :)

Nej, nu ska jag sluta klaga pa allt..vilket klago inlagg detta vart...hoppas er onsdag har vart trevligare och jag hoppas att Jens far en trevlig fodelsedag, GRATTIS!!

Promenad

Idag har vi varit, eller ar rattare sagt i Guadarrama...vi kom hit tidigt i morse, lamnade bilen pa verkstaden for att byta bromsar och olja och sant..det ar jatte fint vader idag sa vi har tillbringat hela dagen ute, promenerat i solen..:) Forst i byn och sen uppe vid "Jarosa" med hunden..vi stannar har pa middag oxa, en riktig heldag innan vi aker hemmat igen..


Mamma: Tradet som blommar ar mandeltradet dar vi at mandlar i hostas..


Fisk

Igar gjorde jag lunchen hemma..vilket maste vara första gangen sen jag lärde känna D tror jag, haha..ja verkligen lagade maten, jag har ju värmt färdiglagat innan...dessutom lagade jag fisk, även första gangen JAG lagade fisk..:) Men gott vart det...stolt över mig själv som bade lagade fisken och at den :)


Titta Katarina, som i Tunisien med huvud och allt har jag gjort ;)

Till middag gjorde D en god sallad pa blandsallad, tomat, langostinos typ som rakor och stekt farost..Jätte gott och enkelt, till det en flaska vin och chocklad glass till efterrätt :)



Igar var det ju även pappas födelsedag! Hoppas du hade en jätte trevlig kväll och att middagen med grannarna blev lyckad!! :D

Dubbelrum

Jag vet att det nog är manga som redan sett detta och att det kanske är lite uttjatat..men jag kan inte lata bli att tycka att detta är HYSTERISKT ROLIGT!!!



Mode

Är ni trötta pa de "gamla vanliga" plaggen?! Kolla da in dessa :)


En Hamburgeklänning..


En jacka av björnar..


Super bra vantar for par som villa halla handen utan att frysa...


Bikini med suduko, för den som lätt blir uttrakad...


Sköna tofflor?!


Vinterkläder för nudister..



Tshirt...hmm....

Onsdag 4/3

- I spanska arbetsförmedlingen finns det nu 3.5 miljoner människor utan jobb, säkert fler som inte är inskrivna...

- Igar var vi och sag Slumdog Millionaire, bra film :)

- Jens har nu bekräftat att han och tjejen kommer ner till Madrid en "weekend" i April..SKOJ! :)

- Linda kommer tillbaka till Madrid! Stannar Maj-Augusti oxa SKOJ :)

- Dani har nu skrivit in sig till Europa mästerskapen i triatlon som gar i Holten, Holland i sommar, hoppas jag far semester!


Victoria och Daniel

Jag har precis sett videon dar dom bekraftar sin forlovning, inte haft mojlighet till det innan...och jag tycker Silvia var OTROLIGT stel och trakig som behovde lasa utifran ett manus, kandes inte alls akta...kungen verkade mer nervos an glad...Victoria darmot sag och talade bra aven Daniel pratade valdigt fint tycker jag..:)
Sen forstar jag inte varfor "alla" pratar om att hon ska gifta sig med en vanlig man och bla bla bla...Silvia ar ju eller var ju oxa en "vanlig" manniska..
Bade norska prinsen och prinsessan har gift sig med vanligt folk, Hakoon till och med med en skild som hade barn sen innan...De danska prinsarna har oxa gift sig med vanliga manniskor..Joachim har till och med gift om sig, skild med tva barn och vantar nu nytt med den nya...Spaniens prins gifte sig oxa med Letizia som var nyhetsupplasare innan hon vart prinsessa och aven hon ar skild sen innan..sa, kungen far allt acceptera att vi lever pa 2000talet tycker jag..:)

Var bara det jag ville saga..:)

Söndag 1/3

I morse gick vi upp tidigt, eller ja, tidigt för att vara mig och jobba kväll..vi gick upp vid nio, käkade frukost och vid tio akte vi hemifran, vi akte till en liten by som jag inte ens kommer ihag namnet pa, där pojken min skulle springa idag..
Starten gick vid 11:30 och det var ganska mycket folk för att vara en liten byhala, mindre än var by!
D sprang dom 13,5km pa exakt 59minuter vilket jag tyckte var väldigt bra för honom da det var mest uppat, sa jag var/är riktigt stolt över honom..vi hade tur med vädret oxa, eller vi som tittade iaf, det duggade knappt 5 min bara medans de tydligen hade haglat och spöregnat uppe pa toppen av berget där killarna sprang...nu är det sant väder här, haglar och spöregnar i typ 5/10min sen tittar solen fram i 5 min och sen spöregn i 5min till, sa har det hallt pa sen jag började jobba kl 16:00.
Loppet gick som sagt var bra och efter prisutdelning och lotteri sa akte vi mot Segovia igen, vi stannade till och käka kinamat da klockan var ganska mycket, kinamaten gar fort att fa pa bordet och är billigt..:)


Nu sitter jag som sagt var här pa jobbet och jag blir bara säkrare och säkrare pa att Begoña och Ricardo har gift sig, hehe...det star nämligen en fin bukett pa bordet i entren som luktar uuuuuunderbart och pa frukostborden star de sma buketter med som oxa dom luktar underbart! Hittade ett kvitto oxa, pa en brollöpstarta som kom hit till hotellet igar, hehe, vilken liten snokare jag är...om det nu ar sa att dom gift sig sa fattar jag inte varför dom inte sager det, det ar ju inget daligt och varför halla dett "hemligt"?! Jaja, jag vet inte, kanske inte vill saga natt och det är ju hur som helst upp till dom...men jag är glad for dom iaf om det nu är sa att dom gift sig..


Att bero pa grannar som jag skrev igar sa när jag kom hem i gar kväll sag jag att Emilio och Sonia oxa var där! Vilket iof var lite synd eftersom det är dom som jag gillar mest av alla grannar och eftersom jag kom hem vid 00:30 typ och stack tidigt imorse och inte vart hem na mer sa hinner jag nog inte se dom, slutar ju inte fören vid 00:00 och da har dom nog alldeles sakert redan akt till Madrid igen...

Hoppas ni alla haft en trevlig helg!

 


RSS 2.0