Skandinavier

Det är egentligen löjligt hur glad man (jag) kan bli utav att se en skandinav här nere. Helt sjukt! Nyss kom det in 5 ungdommar och fragade om jag inte kunde ringa en taxi till dom och sa passade dom pa att fraga om lite information om nagra kyrkor, vi pratade med varandra pa engelska men jag hörde att jag kände igen nagra ord (dom pratade valdigt tyst med varandra) sa jag trodde att dom var tyskar men sen gissade jag pa danskar och fragade om dom var fran Danmark och da sa dom att dom var ifran Norge, sa da sket vi i engelskan och pratade Norska/Svenska istället...löjligt kul!
Jag blir alltid lika stumm och glad över att fa kunna prata svenska..men det känns ända konstigt..att prata svenska sa där helt plötsligt när man är inställd pa spanska (eller engelska som värst)..men kul..
Om jag ser/hör nagon nordenbo nere vi kusten sa blir jag inte helt till mig utan tycker mest det är jobbigt..MEN om det händer i Guadarrama eller här i Segovia, da blir jag helt till mig..! Det är iof inte lika vanligt med den typen av turister här sa det är väl därför man blir sa glad och chockad. Jag tycker bara synd om alla Nordenbor som passerat pa detta Hotell (eller La Montaña, för där träffade jag oxa pa en svensk!) och träffat pa mig här, den galna svenskan som blir helt till sig av att se en skandinav, som star och ler med hela ansiktet men ända inte säger nagot för hon blivit sa stumm och far inte fram nagra ord utan att stamma...


Jul och Nyar-Mattupplevelser

Hoppas ni alla haft en trevlig jul och nyar!
För det har jag verkligen haft, med fin besök och allt.

Pappa och Carin har varit ner och firat bade jul och nyar med oss :D
Det har varit underbara dagar för min del och även om det vart lite stressigt (min del) sista dagarna da jag var tvungen att jobba, inkl nyar(!!!)..men jag fick ända en liten stund med dom pa nyarsnatten.
Vi har inte hunnit med sa manga sevardigheter da det varit sa manga röda dagar och allt har varit stängt, men därmot har dom fatt uppleva MANGA nya smakupplevelser. Jag tror dom bade tva är ganska trötta pa mat just nu, hehe..och sa tror jag att dom tycker det ar skönt att fa komma hem och själva bestämma sin mat, för här har deras talan inte betytt natt, här har dom snällt ätit det som ställs pa bordet :)
Ds mamma har varit en ängel dessa dagar och bjudit in mig och min familj att fira jul med dom och lagat sa mycket god mat! Vi har ätit massvis med räkor (alla typer), skinka (saklart!), oxfile, cocido madrileño, lammstek, MASSVIS med efterätter inkl den typiska "Roscon de Reyes" och mycket mycket mer...dessutom har dom fatt äta Ostron (som pappa inte ätit pa 20ar och Carin aldrig har provat), pulpo (bläckfisk), caldo, sepia (bläckfisk) etc etc..och självklart spädgris (haha) pa nyarsafton!
Jag hoppas iaf att dom har haft det lika trevligt som jag och D under deras besök och jag hoppas att det inte dröjer 6ar till innan dom kommer ner nästa gang ;)






RSS 2.0