Vin

Igar var vi iväg och hämtade ut arets vinlada..liksom förra aret beställde vi 12 flaskor vin av Bea
Även om vi inte smakat arets viner (forutom Viña Mayor som vi känner till sen innan) sa vart vi lite besvikna. Förra aret fick vi sex olika viner, alla goda och "finare". I ar har vi fatt lite billigare vin och det är väl inte fel det heller..bara det att vi bad om lite finare "exlusivare" vin som är svarare att hitta i vanliga affärer. Förra aret fick vi tex Viña Mayor Reserva, som da inte gick att hitta i affären (nu finns den), nu fick vi "bara" Viña Mayor Crianza. Förra aret fick vi sex olika sorter, tva av varje och denna gang fick vi tre olika viner att prova. D hade beräknat att lägga ut mer pengar pa vinerna och fick hela 50€ över, mindre än han raknat med alltsa..sa vi akte till Eroski och köpte ett par flaskor Viña Ardanza tills ikväll och ge till hans föraldrar och en liten flaska Mumm till oss tva att skola i :)


Aterkommer med smakupplevelser när vinerna ar uppdrickna
:)


Roscon de Reyes

Idag kom brödgubben/bagaren med en Roscon de Reyes som present. Sa till frukost vart det saklart Roscon. Inte lika god som den i Guadarrama men anda ok..Arets SISTA ;)


Aterfunnet pass!!

Igar fick jag ett mail av svenska ambassaden i Madrid att mitt pass fanns där! Vart sa glad att veta att de legat där hela tiden. Jag har letat som en tok efter det och tänkt att polisanmala det flera ganger för att sedan flera ganger glömma det, tur att jag inte gjorde det!
Skönt att veta att det inte vart pa vift och att det legat i goda händer.
Jag glömde det tydligen där nar jag hamtade ut mitt idkort i mars (!!!!).

Den här veckan var jag bara ledig igar och eftersom jag fick mailet pa eftermiddagen sa vart det för sent för att hämta ut det, sa nästa vecka är jag ledig onsdag och torsdag, da ska jag aka ner till Madrid och hämta ut det och passa pa att strosa runt i Madrid, det var ett tag sen, inte vart ner sen Mamma och Hakan var hit i Oktober :)


Tradition

Som alltid den 25e aker jag och D ivag till El Escorial och kollar in "julkrubban", de gör en stor en över hela byn med verklighetsstorlekar (säger man verkligen sa?!)

Det ar iof samma visa varje ar och samma "dockor", även om dom ställer ut dom olika, men som sagt, det har blivit en tradition för oss och det ar alltid lika mysigt och promenera runt där och ta sig en och annat vinglas ;)

Vi hade otroligt tur med vädret oxa, 15ºC och sol!! :)

Vi akte sedan till Guadarrama för en barrunda innan lunch som bjöds hemma hos Ds foraldrar, Cocido Madrileño,  och senare pa eftermiddagen akte vi hem eftersom jag jobbar idag! :(


Julafton

Julafton firades som vanligt i Guadarrama. Eftersom D s "morbror" är dalig sa firade vi hemma hos hans föraldrar vi fem (jag, D, hans mamma och pappa och farfar) istället för hela tjocka släkten hos mostern.
Det vart saklart en barrunda innan middagen och sa här dricker man Ribeiro (vin fran Galicien), i sma koppar! :)

Till middag vart det som alltid, mycket mat!


Räkor, skinka, ost, "mojama", carabineros (vet inte vad det heter pa svenska, en raksort typ..), pilgrimsmusslor..etc etc, och sen vart det lammstek till varmrätt och en massa sötsaker till efterrätt.

En stillsam men trevlig julafton vart det da vi inte gick ut efterat :)
Hoppas ni alla andra oxa haft en trevlig julafton!


Glöggdax


La lotería de Navidad

Idag ar det dagen alla spanjorer langtat efter....i ar finns det fler nummer an nagonsin och mer forvantningar an nagonsin pga denna kris som vi fotrfarande lever i!!
Idag kommer nagons drom uppfyllas!

 


Sjukstugan fortsätter...


Bloggtips

Eftersom jag skriver en ratt sa trakig blogg..jag skriver mest for/till familj och vanner och om mer personliga saker..sa ska jag idag rekomendera en blogg om Madrid som jag hittade for nagra veckor sen.
Hon skriver om sitt Madrid, och om sant jag inte orkar skriva om ;)
Sa, om du ar intresserad av Madrid och vad du kan hitta pa dar, eller helt enkelt bara vill veta hur det ar att bo dar sa ska du kika in här.
Det finns mycket lasvart och roligt, som det här som jag tycker stammer sa bra..hehe..fick mig ett gott skratt!

Trevlig lasning!


Mat

Igar nar jag satt och zappade runt tv kanalerna sa hamnade jag pa "Canal Cocina" (köks kanalen)
Dar visade dom "Navidad en Europa" och igar var det Sveriges tur..dom lagade kottbullar, janssons, sillar..ja, allt som hor till ett julbord...men solöga, vad ar det? Aldrig hort talas om det!!

Jag och D at darmot typiskt spanskt igar..han at en Bacalao al pil pil och jag en Sopa de ajo, da jag har saaaa ont i halsen och fryser konstant!
Dani 35!

Hittade dom har tva bilderna i mobilen.
D fyllde ju 35 forra veckan, den 7e rattare sagt!
Det firade vi med frukost pa sangen och middag hemma, da vi bada var lite hangiga.
Men det var inte sa daligt det heller, att ata hemma, det vart "gulas", vitloksrakor, stekta svampar och grona sparris, ost, skinka, musslor m.m och tarta pa det...vi vart sa matta av allt sma atande sa vi vart liggandes pa soffan med magont resten av kvallen..hehe..


Tredje Advent

Att det redan ar tredje advent!
Det är knappt tva veckor kvar till julafton
För att leta fram julkänslorna som inte kommit ännu sa plockade vi upp granen idag och lite bättre vart det..
även om granen är halvklar...

Men med lita tända ljus och en flaska glögg som vart kvar förra aret sa vart det genast lite mysigare
:)


Simtävlingar

Vi var som sagt ivag till Santander for ett par veckor sen.
Anledningen att vi akte dit var for att D hade en tavling dar under lordagen, sa vi passade pa att aka upp pa fredagsmorgonen och tog en liten mini semester.

Det var forsta tavligen i norra spanien simliga i Santander.
D tavlade i 50m fritt och i 100m fritt.
Det gick bra i bada tavlingarna, han kom tvaa pa 50m och skulle ha vunnit pa 100m om det inte vore sa att han halkade pa pallen och tjuvstartade en halv sekund, men det rackte som sagt var for att bli diskat. Han fick inte reda pa att han vart diskat foren reslutaten kom fram en timme senare sa det var lite trist att han simmat dom 100m med en skon kansla att han vunnit, men han var anda medveden om att chansen for diskning fanns dar..och sa vart det ju saklart!

Men jag ar anda saaaa stolt over honom. Det ar ju sa korta distanser. Han har ju jamt kort langre distanser, i sommras simmade han ju over till Gibraltar och sen en tavling pa 3km efter det..och nu sa har korta distanser, sa jag ar stolt over honom att det gatt bra har med!
:)


D ar den tredje ifran vanser (och i den tredje ifran hoger ;)

Vet inte om ni ser sa bra, (maste zooma in) men D ar den i vit hatt som ar langst fram med huvudet. Man ser hur hans hoger fot ar utanfor pallen bak, hur han verkligen halkar och den vanstra haller pa att ramla ner fram.

Forra helgen var D ivag igen, denna gang till andra deltavligen i ligan, i Gijon.
Jag jobbade och kunde inte folja med :(
Men det gick lika bra for honom dar med!
Dar tavlade han i 100m fritt, 400m fritt och 800m fritt.
Han fick silver i alla tre!

Eller nu far man iof inte medaljer, utan poang, som summas ihop och sen ser man vem som vunnit ligan i slutet pa sasongen.


RSS 2.0