Tills vidare...

Kommer lagga upp mer kort sa smaning om..lite i taget nar jag har tid och tillgang till internet..sa glom inte att kika in da och da ;)


Lite mer kort...

Starten...
Mal

Pa baten ifran Marocko till Spanien igen...Ater pa Spansk mark..


Med grindvalar..

 

Mandag

Han gjorde det!
Dani simmade over Gibraltarsundet!

Vi gick upp tidigt i morse och akte iväg till hamnen, där hoppade vi i batarna, akte till Isla Paloma dar D startade.
Ön ar Europas södligaste punkt och man kan inte komma in pa ön gangväg..eller kan kan man, men man far inte..det är stängt för allmänheten sa vi tog som sagt var baten dit, D gick "i land" (en klippa som tillhör ön)...och där hoppa han som sagt var i..starten gick kl 08.08 och han slutade kl 11.44 (totalt 3h 36min), han simmade totalt 16.7km.

Vi har inte hunnit prata sa mycket ännu om hur det känns för honom..det har vart fullt upp med telefon samtal fran vänner och familj..han har till och med hunnit med ett par radiointervjuer...men jag tycker det sag bra ut!
Vart lite rädd när han hoppa i, det var sa stora vagor! I mitten vart det mycket bättre och lugnare...det gick skit bra för honom fram till dom sista 5km ungefär da sag han saaa trött ut och det kändes som om han inte kom na vart stackarn...det vart massa strömmar och eftersom han var sa nara land (en hamn) sa kom det massa vagor av alla batar som akte där...

Som sagt..det här är lite information som ni far nu...berättar mer nar allt lugnat ner sig lite..
men här kommer lite bilder :)
 

Söndag

Igar tog vi det lungt hela dagen..promenerade runt i Tarifa och "vilade upp" oss..pa eftermiddagen provade Dani vattnet som det heter..värmde upp lite..sen middag och i säng..
Gibraltarsundet

Han borjar pa den udden som ar langst, langst ner...

Lördag

Pa morgonen tog vi en sväng runt hamnen och kika pa vattnet och vädret etc etc...sen stack vi till Algeciras där vi plocka upp Ds Pappa och Pete..vi tog en lugn eftermiddag i Gibraltar innan vi akte tillbaka till Tarifa, kollade pa Champions Finalen och innan tolv var vi i säng...Det verkar som om simningen blir av i morgon, mandag...kanske, kanske, kanske pa tisdag, men säkert att det inte blir idag..


Fredag

Pa väg....

Sierra Nevada

Gibraltar berget...
Det ni ser pa andra sidan vattnet är Marocko!


Tarifa

Som nagra av er redan vet har Ds “Utmaning” blivit fram flyttat en vecka..det var meningen att vi skulle aka ner till Tarifa pa onsdag (den forsta Juni) och vara har till sondagen da han skulle simma pa lordagen eller sondagen..i tosdags ringde organisagionen till honom och sa att det var omojligt for honom att simma den 4e eller 5e och att han var “tvungen” att gora det innan den 1ª Juni da det ska bli daligt vader igen.

Sa..det var bara att omorganisera allt…packa vaskorna och aka till Tarifa idag..

Jens och Elin som kom ner I torsdags blev ensama lamnade kvar i Segovia!! :s TACK for att ni ar forstaende!

Jag kunde som tur var byta mina lediga dagar och folja med D ner iaf...han ska simma antagligen pa sondag, mandag eller tisdag..det visar sig..men nu ar vi iaf har! Efter all stress!!! D som inte har vilat upp sig den har veckan eller atit "ordentligt"...han hade ju en plan, om vad han skulle ata sista veckan,vilka dagar han skulle vila osv och nu blev allt forstort av att det flyttades fram en hel vecka..sa lite stressad ar han..men han foredrar att gora det nu en vecka innan det var tankt och inte forlora alla pengar och chansen att kunna simma.. 

Vi kom fram till Tarifa for ca 2h sen, vi checkade in och kakade middag och nu ska jag hoppa i sang direkt, det har varit tva laaaaaanga och stressiga dagar sa jag behover verkligen sova!


Jag haller er uppdaterade!
:)


Torsdag

I Torsdags jobbade jag natt sa vi passade pa att ta en hel dag i Madrid...mest masten och inte nöjen..men lite skoj hann vi med :)
Först var vi till banken för nagra ärender, sen akte vi och köpte simgrejjer till Dani...efter det akte vi till ett stort köpcenter, där at vi "mellanmal" och spelade lite minigolf..det är ett jätte stort köpcenter och ligger ihop med El Corte Ingles..inne i köpcentret har de gocart bana, minigolf bana, spelhall etc etc de har till och med en inomhus skidbacke!! Och en massa affärer saklart! Efter det vart det Declathon och sen sist men inte minst IKEA, där vi käka lunch..sen hem och käka middag innan det var dax att jobba!

MellanmalLite dalig kvalitet eftersom det är glasväggar imellan, men här ser ni inomhus backen iaf :)

Mjukglass innan vi handlade mat i den svenska IKEA affären


Bakom Kulisserna

I formiddags kom tv teamet fran TeleMadrid till Segovia och filmade hans traning..sa har sag det ut bakom kulisserna...Om ni vill se det fardiga reportaget (som sandes har i Spanien nu i eftermiddag), kika in har....

Nu, på promenad..


Slutspurt

Nu är det snart ÄNTLIGEN slut pa min nattvecka...drygt tva timmar kvar!
Sen ska jag hem och sooooova och inte vara tillbaka pa jobbet igen fören pa torsdag morgon!

:D


Väderrapport!

Idag (sondag) har vi antligen fatt lite sol pa oss!
Jag sov till tva da Dani och hans foraldrar hamtade upp mig (dom hade varit i Ds pappas by pa formiddagen) och sa akte vi in till Segovia och kakade lunch, da det var Morsdag har i Spanien forra sondagen sa bjod Mari oss pa lunch idag! Efter maten tog vi en promenad och sen en kaffe uppe vid Plaza Mayor och det var saaaa skont med lite sol! :)

Har kommer ett bildregn ifran helgen :)
Plaza Mayor, bada bilderna


Igar regnade det som skjutton, och jag tyckte det var sa fint i Segovia sa jag knappte nagra bilder nar vi akte och handla..sa...sa har sag det ut i Lordags
Hemma pa gatan, innan avfard..
Pa vag till Eroski..
Pa Eroskis parkering kom regnbagen fram!


Och i fredags haglade det..Dani stod ute och lyssnade pa ett konstigt ljud och vi undrade vad det var..det regnade inte, solen var halvt framme och det lat som om det kom en Tsunami typ..och tva sekunder senare kom haglet..det var forstars det som lat! :)
Det kom ifran ingenstans och var over pa tre minuter, men lamnade stora "isbollar" efter sig...
Inte saaaa stora som dom som jag och Katarina sag i Tunisien..men nastan :)
Hagel pa framsidan..:)Fin besök

Nu ar det klart!
Overraskningen som jag pratade om har om dagen.
Varldens basta systeryster och varldens basta systerdotter kommer ner!!
Katarina och Astrid kommer ner och halsar pa mig den 27 Juni och aker hem den 4e Juli...kan man fa en battre fodelsedags present sa sag!! :) 

Jag som ar ledsen over att inte kunna se Astrid sa ofta som jag skulle vilja och sa kommer min generosa syster ner och halsar pa mig just darfor att jag ska kunna fa traffa Astrid som vaxer sa fort..ar det inte snallt, generost och oegostiskt sa sag!! :D


Men innan dom kommer sa far jag ju besok av Jens och Elin, som kommer ner sista veckan i Maj..sen sticker jag och Dani ner till Tarifa forsta veckan i Juni..sen kommer som sagt var systeryster ner och dagen efter hon akt hem, den 5e Juli kommer varldens basta mamma med varldens basta morforaldrar ner, forsta gangen for morfar! Som for ovrigt fyllde 70 idag (las igar), GRATTIS!!

Sa det blir en fullspackad men rolig och underbar sommar med massa fin besok!


Om att ha tva hem..

Läste just en gammal kompis blogg.

Hon är liksom jag bosatt utanför Sverige, iof liiiite längre bort, pa andra sidan jordklotet..i Australien rättare sagt! Det var sa komiskt att läsa hennes inlägg om att komma hem igen...jag känner igen mig sa mycket i det hon sager...tex när man kliver pa planet och ser och hör alla svenska turister!!

Inte det att man blir glad utav att höra svenskar utan att man rent ut sagt skäms!!

Om att komma hem och allt är sig likt, fast ända inte pa natt sätt..det kommer hon snart märka! :)

De första dagarna i Sverige är konstiga pa nagot sätt...kan inte förklara det...man hör hemma där men ända inte...hmm...man känner sig konstig helt enkelt, annorlunda...man vill lixom vända och aka tillbaka igen...MEN ju fler dagar du är i Sverige..ju längre du blir kvar "hemma" ju mer vill du stanna kvar!

Efter tva veckor (som är de längsta jag varit hem) sa har du gjort Sverige till ditt hem igen och det blir svart att aka tillbaka...efter all tid du tillbringat med familj och vänner sa blir det saaaa svart att aka tillbaka...jämt när jag kommer hem till Sverige själv sa saknar jag Dani och Spanien i sig...och när han följt med sa har jag ända saknat Spanien..efter nagra dagar sa har jag vant mig att vara hemma i Sverige och saknar inte Spanien sa mycket längre..och när jag väl aker tillbaka hem till Spanien igen sa grater jag i dagar för jag saknar Sverige och familjen sa mycket!!

Vill ta min väska och flytta hem till Sverige igen redan innan jag landat i Madrid!

Men efter ytterligare nagra dagar, eller en vecka eller sa...sa mar du bra igen..lever ditt liv igen..och trivs bra med tillvaron igen!

Det är jobbigt att ha tva hem..tva hem i olika länder...jobbigt att inte kunna vara hemma i Sverige sa mycket som jag kanske skulle vilja..det är jobbigt innan man aker och det ar jobbigt när man kommer tillbaka...men i slutändan sa är allt bra och jag trivs med mitt liv! Jag trivs att bo här och jag trivs att komma hem pa besök...vem vet, nagon gang i framtiden kanske det ändras..kanske bor vi i Sverige och kommer pa besök i Spanien...men som sagt....just nu trivs jag med tillvaron som den är..

Jag har en underbar famil som tar hand om mig när jag kommer hem till Sverige, som kommer och besöker mig och som finns där för mig nar jag behöver det! Som star ut med ALLA (ja, det blir ganska manga!)  mina känsloutbrott när jag kommer hem :) TACK!

JAG ÄLSKAR ER!


Nattvecka

Vanligtvis sa jobbar jag ju natt en helg (fre, lör, sön) i manaden, vilket jag gjort den här helgen som vart, men nu, den här veckan har Mario (han som vanligtvis jobbar natt) semester, och det vart jag som fick fylla upp hans pass! Inte sa jätte kul, men den här veckan är jag iaf super glad att jag jobbar natt och inte dag!

Den här helgen har vi nämligen ett himla liv här! Och jag som vanligtvis slutar 15, brukar inte komma härifran fören runt 16-16:30 när det är mycket jobb, sa bara det, att veta att jag slutar kl 07:00 oavsett om det är mycket folk eller inte är ju rena rama himelriket! Jag kommer iof ha mer jobb pa natten än vanligtvis jag med, plocka runt och sa med sant som dom pa dagen inte hinner..i natt har jag tex torkat bestick och sorterat dukar...men det gör jag i min egen takt, utan stress! Mina arbetskamrater kommer inte ha en lugn stund nu i helgen och jag är inte ett dugg avundsjuk! :)
Orsaken till det hela ár ju samma som alltid, vi är alldeles for lite personal!!!

Den här helgen har vi en "Mäklar Mässa" här, dom sover inte här men äter frukost, lunch och middag. Sen har vi comuniones, som är det barnen gör innan konfirmationen (dom är 9ar), bröllop och en grupp som sover här, äter frukost, lunch och middag och som har konferens pa dagarna!!

 

Fredag lunch: Ca: 120 pers "Mäklare"

Fredag middag: Ca 70/80 pers "Mäklare" + 70 pers gruppen

Lördag lunch: Ca 120 pers "Mäklare" + 70 pers gruppen + 171 pers comuniones

Lördag middag: Ca 70/80 pers "Mäklare" + 70 pers gruppen + 120 pers bröllop

Söndag lunch: Ca 120 pers "Mäklare" + 70 pers gruppen + 196 pers comuniones

Där i mellan har den här gruppen konferens med sina avbrott for "coffee break" och sen ska alla matrum städas och dukas fram i mellan allt detta. Och sa stort är inte hotellet och sa manga "matrum" har vi inte heller...och som sagt, personalbristen är väl det värsta...sa, jag ser som sagt var fram emot att jobba natt i helgen! :)

 

Eftersom Mario har semester den här veckan sa har jag bara vart ledig en dag istället för tva den här veckan (blir ledig tre nästa vecka istallet!), och jag var ledig igar....da lyxade jag och Dani till det med en flaska vin...om ni har tillgang till denna i Sverige, sa rekomenderar jag verkligen den!! Den var är i topp 10 listan över dom bästa vinen 2010!


Lyckorus

Igar morse fick jag en suuuper bra och glad overraskning!
Fick reda pa det tidigt pa morgonen, och sen kunde jag inte sova!
Lag vaken och kolla upp i taket i timmar, med ett leende pa lapparna saklart! :)
Det ar iof inte 100% annu, sa jag vill inte ta ut nagot i forvag, men det kanns kul iaf!
Det handlar om Juni manad och tva sota flickor, mer berattar jag nar det ar 100%! :)
Ver imagen en tamaño completo


Astrid

Kärt barn har manga namn sägs det..men jag har bara ett ord som beskriver denna lilla tös: KÄRLEK! <3


Kungliga Bröllopet


Mohahahahahahaha!!!!!!!

RSS 2.0