"Tarm mat"
Jag fick en komentar av Annika under inlägget "Cochinillo" att hon tycker det är bra att man äter alla delar pa djuret här i Spanien när man ända dödat det..
Jag haller med henne och även om jag inte äter dessa "delikatesser" sa är dom vanliga i Spanien och Ds favoritmat är just Casquerías (slaktbiprodukter engligt google translate ;)
En liten del av det han (och manga andra Spanjorer) älskar:
Sesos (hjärna)
Callos (komage)
Oreja (öron)
Higado (lever)
Mollejas (lammbräss)
Corazón (hjärta)
Pulmón (lunga)
Riñoncitos (njure)
Morro/Careta (nos/mask..det är näsan och kinderna..typ...)
Manitas (händer)
Lengua (tunga)
Criadillas (testiklar)
Sangre (blod)
Av alla dessa saker äter jag bara Mollejas..jag har provat Sesos de Cochinillo en gang, utan att veta vad det var..och det gör jag inte om! :)
D far gärna äta vad han vill, men när han at huvuderna här om dagen sa gick jag och satte mig i soffan när han började gräva runt inne i huvudet...
Kommentarer
Postat av: Casa Annika
Hahahaha! Grävde runt i huvudet!?!
En av mina favoriträtter är griskind, som låter lite äckligt när man säger det på sveska. Ändå är det ingen inälva eller annat konstigt.
Har du sett tillagade testiklar? Det har inte jag, men jag är nyfiken på vad som händer med testiklar om man kokar dem/steker dem och hur de ser ut råa om man skär rätt igenom. Mänskliga förstås. Kommer nog att göra ett experiment framöver (på gristestiklar), men jag lägger nog inte ut det på bloggen. Moster läser den...
Svar:
Ulrika
Postat av: Pernilla Chis
Hehe, deär lustiga med det där spanjorerna.
Oreja har inte ajg provat, men min man. Hm...konsistensen verklar märklig.
Svar:
Ulrika
Trackback