Hundbilderna


Veckans goda gärning

Eller egentligen var det förra veckans, men skit samma..

Förra onsdagen när vi akte hem fran gymmet sa sag vi en liten stackars ensam hund vid vägkanten. Hon var i saaaa daligt skick och sa smal sa jag kunde inte ens titta pa henne. D tog hunden och satte sig i bagageutrymmet med henne sa tog vi med henne hem. Vi monterade upp Zars gammla hus och la in en massa filtar där och gav henne massa mat och vatten. Hon drack upp Foxs vatten pa 3 sek sa hon var väldigt törstig! Hon hade san vätskebrist och matbrist sa hon kunde knappt sta upp själv, ga var det inte ens talan om. Jag jobbade som sagt var pa Onsdag eftermiddag men D stannade hemma och tog hand om henne. Först hade vi tänkt att ha kvar henne men vi kan inte ha en till hund just nu, det gar bara inte sa pa torsdag eftermiddag tog vi med henne till en hundgard (?!)...vet inte vad det heter..men ett ställe där de tar hand om övergivna hundar. Pa torsdagen kunde hon ga sjalv iaf och hade sa pass mycket energi att hon skällde pa oss till och med ;)
Det var skönt att se att hon "aterupplivit" iaf och nu kunde sta pa benen, det var saaaa hemskt att se henne i det daliga skick hon var i. Vi akte till "hundgarden" igar eftermiddag igen for att se hur det stod till med henne, hon är lika smal fortfarande (det tar ju ett tag innan dom äter upp sig igen) men nu springer hon omkring med de andra hunderna iaf vilket var skönt att se. Tjejen som "jobbar" (voluntärer) där sa att under hela sin tid där har hon inte sett nagon hund i sa daligt skick och om vi inte hade tagit hand om henne de dar 48h timmarna eller tagit dit henne till "hundgarden" sa skulle hon med största sannorlikhet ha avlidit.

Tycker det är sa sorglit och jag förstar inte hur nagon kan behandla ett djur sa. Hur man bara kan "kasta bort" dom för man tröttnat eller liknande. Med största sannorlighet är det nagra jägrare som "gjort sig av med henne", som inte dög till att jaga. Enligt tjejen pa "hundgarden" sa är hon runt tva ar gammal bara, man kan ju inte veta exakt men ungefär. Hon berattade oxa att hunden hade ett chipp och tatuerade öron sa antagligen ska dom polisanmäla händelsen och leta reda pa ägarna. D sa att dom kunde räkna med honom som vittne och sa om dom ville och dom vart jätte glada för det är inte speciellt manga människor som vill bli indragna i sant.

Om jag skulle kunna skulle jag vilja ta med mig alla dom fina hundarna som vi sag pa garden med mig hem!!
Jag tycker givetvis synd om alla människor som behandlas daligt med och alla orättvisor som finns runt om i varlden, men de stackars djuren som blir daligt behandlade kan inte söka hjälp eller be om den. Dom är sa lojala och följer med sin husse/matte i vatt och torrt. Tills denna gör sig av med dom pa dessa hemska sätt....

Ps. I eftermiddag (ar pa jobbet nu) laddar jag upp korten pa vovven sa hon sag ut da vi hittade henne, hon ser betydligt battre ut pa korten an i verkligheten sa ni kan ju tanka er hus hon var i verkligheten...okej att dessa hundar ar smala av sig men man ser ALLA ben overallt!


Höst

Nu har hösten även hittat hit. Till Spanien och till Segovia.
Vi har haft en OTROLIGT varm höst. Vanligtvis är Oktober "regnmanaden". I ar har det inte kommit en enda droppe regn under Oktober manad utan vi har haft solsken och runt 25-27ºC grader varm här. Man känner visserligen att det inte är "sommar varmt", luften är svalare osv, ni fattar nog vad jag menar.

Igar kom som sagt var hösten även hit och det är nu kyligt, det är visserligen soligt fortfarande..med lite moln iof..men det blaser som attans och graderna har sjunkit ca 10 grader.

Det har fortfarande inte regnat natt och det maste börja regna snart!! Det har varit en torr, varm och lang sommar och hösten med för den delen och om det inte regnar snart blir Segovias hushall utan vatten! Vatten reservern (heter det sa?!) ligger pa väldigt lag niva just nu och det är nu förbjudet att vattna blommor/gräs osv, alla fontäner ar avstängda för att spara pa vatten. Här i Segovia lever manga människor pa jordbruk och eftersom det inte regnat nagot kan dom inte sa och om det nu kommer regn sa kommer dom inte hinna sa innan kölden kommer sa det är väldigt daligt för dom stackars bönderna nu.
Om det inte regnar riktigt ORDENTLIGT (massvis) under de tre närmsta manaderna sa finns det inge vatten kvar sen. Men det bör ju regna lite snart tycker jag, om inte annat under dessa tre manader!

För min egen del sa klagar jag inte, det har varit skönt med värme och billigt oxa eftersom vi inte behövt värma upp huset en enda gang än sa lange! :) Men det känns som om det snart är dax, kanske redan ikväll?

Hoppas bara att vi far en fin December manad och att inte Oktober regnet slar till da, da pappsen och Carin kommer. Da far de regna nu under November istället, dag och natt, spöregna far det allt göra!!
:)


RSS 2.0