Barcelona

Igar var det som sagt var Fotboll för hela slanten...Barcelona vann Champions league for tredje gangen i historien..MEN, det var inte det som gjorde vinsten sa speciell igar..utan att Barcelona är det första spanska laget som vunnit La Liga, La Copa del Rey och Champions samma ar..inget annat land eller lag utanför Spanien kan ju inte vinna dessa tre pa samma ar eftersom tva av dom är nationella..men det att dom vunnit alla tre turneringarna detta ar och att det är första gangen det händer, första gangen i historien som nagon vunnit alla tre samma ar!

Vilket ar for den spanska fotbollen va...forst EM och nu vann Barça dom har tre cuperna..skoj! :)
 
Grattis Barcelona!!!!
 

Visça Barça

2008/2009
La Liga
Copa del Rey
Champions League

.

God Morgon!

Jag ar saaa trott, gick och la mig sa sent igar och vi gick aven upp tidigt..vi gick upp vid atta och akte till Guadarrama...dar stannade jag med hunden medans D och hans pappa akte ner till Madrid och gjorde nagra arenden..jag stannade som sagt var i Guadarrama for att vaccinera hunden..varje ar aker vatrinarskolorna runt och vaccinerar hundarna for en billig slant..dom gor de i Hontanares oxa men inte forens i Augusti och det tycker vi ar lite sent, da sommaren hunnit passera och sa..dessutom sa har han ju alltid blivit vaccinerad i Maj innan sa da fortsatter vi med det :)
Det var saaaa manga hundar dar, en del jatte sota..jag tror till och med att Fox vart lite kar i hunden framfor oss...han slappte henne inte med blicken en enda sekund och grat lite nar hon gick..hihi

Efter 1 1/2 med hunden i ko sa vart vi till slut klara och tog en promenad och halsa pa Luis och Ewa :)

Nar D och hans pappa kom tillbaka kopte vi en grillad kyckling som vi at hemma hos dom sen akte vi en svang till Villalba dar vi strosa runt och at god glass..sen var det dax att aka hem till Segovia, D till gymmet for att simma och jag hem och tvatta klader..sen vart det middag och inte i sang foren vid ett :(

Hoppas forresten att ni har battre vader dar hemma..har ar det skit vader och vart det i en veckas tid..regnskurar (SPÖ REGN!!) och molning och massa dimma ar det till och med nu :(

Äntligen ledig

Nu är jag äntligen ledig igen efter en lang helg fast den vart inte sa lang och jobbig som jag hade trott..

När jag kom hem fran jobbet i lördags sa käkade jag lunch sen sov bade jag och D siesta till kl 20..vi duschade och akte till Guadarrama där vi käkade middag sen akte vi till San Francisco där vi jobbade...bröllopet var alla fran Jehovas vittnen och hade förbjudit reaggeton och sensuella latar...D var lite orolig för de var han som skötte musiken och man vet ju inte vad dom kan uppfatta som sensuella latar..men det hela slutade bra och jag tror att det är det bästa bröllopet vi jobbat pa..alla dansade hela natten lang och ingen satt stilla sa det var skoj :)

Vi slutade vid tre och jag körde hem till Segovia medans D stannade i Guadarrama, jag var hemma strax före fyra och hopp i säng för att aka och jobba kl 08 igen..slutade 16 akte hem och käkade lunch och sov siesta, sen akte jag till Guadarrama för att hämta D som hade jobbat pa San Fran igen under söndagen..käkade middag där och kom inte hem fören vid 01 sa idag har vi sovit i 12 TIMMAR!! Vaknade inte fören kl 13...orkade inte laga mat sa vi akte till en restaurant här i Segovia som har jätte bra buffe..för knappt 10€ far du äta hur mycket du vill och de har verkligen fräsch mat..Där nu pa gymmet och jag ska utföra nagra ärenden pa stan sen bär de hem och bara slappa igen, de har vi gjort oss förjtjänta av! :)

Nu är det knappt en manad kvar till mammsen kommer ner och sen aker vi till Holland...WIIIIIIIIEEEEEEEEEE!! :D

Jobb Helg

Först och främst: GRATTIS pa födelsedagen Hakan! Hoppas ni fatt en lugn och trevlig dag!

Denna helg som alla andra pa senare tid kommer besta av mycket jobb, vilken iof är bra för det betyder mer pengar :)
Jag jobbar ju eftermiddagen den har veckan egentligen..eller ja, jag gör ju det..
Grejjen är att det är bröllop imorrn pa natten och comuniones pa söndag eftermiddag och jag kommer inte kunna jobba pa natt av dom eftersom jag är pa Hotellet...men! Tack vare att mina chefer fick sin bebis igar sa erbjöd jag mig att jobba morgon imorrn och pa söndag istället, det är nämligen lättare för dom att hitta nan som jobbar kväll da det är mindre att göra..men jag erbjöd mig saklart inte bara för att vara snäll utan för att kunna aka och jobba pa San Francisco oxa..:)
Sa nu kommer det bli en stressig helg men lite mer pengar i planboken iaf..kommer bara jobba imorrn natt eftersom D redan fixat folk till söndagen, da jag egentligen inte skulle kunnat aka..sa jag vill ju inte säga till dom nu att dom inte far jobba för jag kan, det känns lite elakt emot dom...
Sa nu de närmaste dagarana kommer det bli lite natt sömn for mig men mer dagssömn :)

Helgens jobb:
Fredag: Hotellet 16-00
Lordag: Hotellet 08-16
San Francisco 00-02 (03?)
Sondag: Hotellet 08-16

Som sagt, i natt kommer jag inte sova manga timmar, slutar 00 sen ska jag hem och käka middag och sen i säng, upp imorrn for att käka frukost m.m för att vara pa jobbet igen kl 08. Sen pa eftermiddagen har jag ju tid att sova middag en bra stund efter jag käkat..men sen är det samma sak natten till söndagen...ett par timmars sömn..men sen när jag slutar 16 pa söndagen sa ar jag ledig tills pa onsdag da jag börjar kl 08 igen :)

Haha, hänger ni me med alla tider och akturer fram och tillbaka....?!Hotell Bebis

Nu är Begoña pa BB och föder bebis...den kanske till och med är född..Ricardos syster var här när jag kom vid 16 och sa att de var pa sjukhuset, att de akt in i natt och att hon lag pa "föda avdelningen nu" (vet inte vad det heter pa svenska..) Ricardo sa till mig igar för första gangen att dom skulle ha barn..att de var beräknat om 10-15 dagar, tur för honom att hann han säga att dom skulle ha barn iaf..även om det syntes redan i Januari sa har dom inte sagt natt utan bara hallt pa med sina löjlia försök att gömma det...är glad för deras skull men samtidgt väldigt orolig för min egen del..vad kommer hända här nu? Vem kommer jobba? Dom har fortfarande inte anställt nagon till receptionist och jag antar att R inte kommer vara har 16h om dagen 7 dagar i veckan längre...inte dom första dagarna/veckorna iaf..jaja, det visar sig...


Ledighet, grillning och Radioprat

Nu är jag tillbax pa jobbet igen efter nagra lediga dagar..i söndags när jag kom hem var jag saaaaa trött..D hade köpt hem Kina mat som var gott :) Käkade snabbt och sen hoppa jag i säng, hade tänkt att sova en timme bara, tills klockan 18 men jag vakna inte fören kl 20 nar D väckte mig och hans föraldrar var här..

Vi grillade och at massa goda ostar till förätt, dom Mari hade tagit med sig..till efterätt blev det Segovias typiska efterätt Ponche Segoviano, mums!!
Vi kollade pa fotbollen som sagt var och Atletico vann! Atletico och Valencia slass tydligen om en plats i Champions..

Mandag och Tisdag har vi bara slappat..gatt pa langa promenader, vilat och myst pa stan...

Idag vart D intervjuad pa radion här i Segovia och det var skoj :) Andra gangen han är med där nu..idag var det pga tävlingen i Holland i sommar..förra gangen var det för han kom tvaa i en tävling..

GRATTIS till lill Fredrik oxa som inte är sa liten längre..hela 18 ar gammal vart han i mandags!
Hipp Hipp Hurra for dig!! :)

Jobb Lördag

Usch, är saaaaa trött!!
Igar var det jobb för hela slanten pa planeringen..jag jobbade som vanligt pa hotellet 08-16 sen akte vi till Guadarrama direkt för att jobba pa San Francisco dar det är Comuniones nu, at en macka pa vägen dit i bilen som vart min lunch..det visade sig att de var lite "sena" och fortfarande satt och at nar vi kom sa jag passade pa att sova en halvtimme ungefär i bilen..vi slutade klockan 20:00 da akte vi ner till byn, hem till Ds föräldrar...
Där hann jag inte sova natt heller för när vi kom ner sa hann vi se det sista pa tennisen med Nadal, gud vilken match!
Efter matchen var det saklart Melodifestivalen och middag..precis när omröstningen slutade akte vi upp till San Francisco igen da det var 2 bröllop pa natten..vi trodde att de skulle börja dansa snabbt eftersom de börjat äta tidigt sa vi var där runt 23:30 sen visade det sig att dom inte började discoteket fören vid kvart i 01 ungefär!!!!
Uppe i baren kunde vi inte se omröstningen eftersom de kollade pa Real Madrid matchen där, vilken match det oxa! De förlorade emot Villareal och kan nu inte vinna La Liga..nu är Barcelona vinnare av ligan med!!
Vi slutade inte vid San Francisco fören vid 05:00 i morse, ner till byn och hämta hunden och hem..kom hem och i säng vid 06 för att sedan ga upp vid 07 för att börja jobba pa hotellet igen kl 08..sa jag är VÄLDIGT trött nu...slutar klockan 16 och da maste jag hem och städa för Ds föräldrar kommer över och grillar ikväll..de ska se nan fotbollsmatch som vi har...vet inte, ska tydligen vara na viktigt..Atletico och Valencia..

Well, back to melodifestivalen..när dom väl knäppte över sa var det när Norge sjöng seger laten..sa da förstod vi att han hade vunnit..men jag tyckte inte han var sa bra..eller?! Jag tycker det fanns bättre...men Grattis till Norge iaf! Sen hörde vi att Soraya hamna nästsist!!!! Oj, stackarn...sa dalig var hon väl inte?! Jag tycker det var ett av det bättre bidragen för Spanien..men nästsist?!! Till och med Rudulfo Chickilicuatre hamna bättre förra aret med Chicki Chicki..
Därmot sjöng hon ganska daligt Soraya tycker jag..hon brukar ha "starkare" röst och mer utstralning än det där igar...det var daligt tycker jag...hon kanske var nervös?! Men anda, hon kommer ju ifran en reality serie..eller ja, det var där hon upptäcktes..typ som Fame Factery eller Idol...da borde hon väl vara van med stress och nerver..eller?!

Jag har ingen aning om hur Sverige hamnade sa nu ska jag in pa Aftonbladet och kolla det :)


Stolta utlandssvenskar

Jag läste pa en blogg för ett tag om en svensk tjej som bor pa Ibiza om hur otroligt svenska vi blir när vi bor utomlands... och sa rätt hon har! Jag har aldrig brytt mig om Sverige och svenskar sa mycket sen jag började bo här nere. I tisdags visade de ett musik program pa tv där Charlotte Nilsson (Perrelli) var inbjuden som gäst och sjöng...och när jag sag det sa sprang jag saklart och hämta D for att visa att det minsann var en svensk pa spansk tv, jag vart aldelles till mig! ...igar var det ett reportage om Olof Palme här oxa, det var saklart dubbat över men man kunde höra hur de prata pa svenska "under dubbningen" ...da vart jag glad..utav att höra lite svenska pa spansk tv...

Samma sak när jag ser svenska märken har, nu har Arla precis kommit hit och det finns Arla ostar, jag papekar att dom kommer ifran Sverige varje gang vi är i affären..när vi är pa IKEA, nar jag ser Ericsson mobiler eller hör svenska artister pa radion..till och med nar jag ser Volvo bilar (som inte alls är vanligt har!) da blir jag helt till mig..och nu har ju Scania precis öppnat en verkstad där jag bor sa varje gang jag kommer fran Segovia far jag se denna fabrik med svenskt ursprang...


Titirimundi

Nu i veckan som varit har det varit "Titirimundi" här..
det är en gatufestival kan man säga, eller en gatu teater rättare sagt..de har teater, dockteater och olika saker för sig pa gatorna i Segovia..en del kan man betala för och se inomhus, de lite bättre...de andra star pa gatan och skojjar, spelar och hittar pa en massa saker...det började i fredags och slutade igar sa jag och D var in till stan en sväng igar och mös pa gatorna..och vilken tur att vi inte var ner i helgen säger jag bara...sa mycket folk det var igar vill jag inte ens tänka mig hur mycket det vart i helgen...

De är ganska mysigt eftersom det ar utspritt över hela centrum och om man gar gagatan upp far man se manga olika förestallningar...de har även haft tva karuseller som jag älskar..saaaa fina, sa dar gammeldaxaktiga :)

Vi tog ett glas vin pa José María och sen hem för att käka middag och titta pa fotbollen...
Copa del Rey

Igar spelades finalen i Copa del Rey här mellan Barcelona och Atletic de Bilbao..Barcelona vann med 4-1, Deras första titel i ar..de har stor chans att vinna La Liga ocksa..och vem vet, kanske Champions ocksa..men det var inte det jag ville skriva om..

Barcelona och Bilbao är ju de ställen där dom ar mest "anti kungen", det ar ju i Baskien (Bilbao) och i Cataluña (Barcelona) som dom vill vara självständiga..inte ha nagon kung och vara sitt eget land bla bla bla..sa igar när kungen kom in pa fotbollsplanen (Copa del Rey= Kungens Kupp...typ..) och de spelade spanska nationalsangen sa buade hela puliken, tjöt och tutade...Television Española som sände matchen visade inte den delen i tvn utan visade da klipp fran Barcelona och Bilbao, pa fansen där...folk hemma i sina stugor blev saklart arga att de valde att inte visa nationalsangen (för dom visste att publiken skulle reagera sadär) och visade fulla fans runt om i landet istället..sa i halvlek bad de om ursäkt och visade den minuten dom sjöng och publiken buade..jag tycker det är trakigt att dom beter sig sa..Kuppen är ju faktiskt Kungens ;)

Men det som var kul efterat tycker jag, är att även om Atletic förlorade sa sjong deras fans pa efter matchen och grattade "sina killar" de var fortfarande pa gott humör efter de forlorat och gratulerade Barça spelarna..Det var anda ganska bra av Atletic att komma till final...första gangen pa 24 ar! :)

Fästingar, Cirkus och Varblommor

Fästingar är nog det äckligaste djur som finns..jag tycker dom är äckligare än bade spindlar och ormar tillsammans..jag ryser i hela kroppen sa fort jag ser en och blir typ hel svettig...nu har fästingarna börjat komma och jag maste be D inspektera hunden noga innan det far komma in sa att den har helt fri fran fästingar...

Detta problem med fästiungar hade vi ju inte när vi bodde i Madrid, men nu med sa mycket ängar och fält sa finns dom överallt!!!! Vi har rensat var "trädgard" fran gräs men Fernando, grannen brevid har jätte mycket och jätte langt gräs som sticker över pa var sida..och eftersom vi har deras nyckel sa har D vart in och klippt bort deras gräs idag..sen har vi tvättat hunden och sprejjat honom med nagon anti fasting spray som ska halla hela sommaren..hoppas att den funkar! Förra sommaren använde vi samma sprey och den var jätte bra..bara det att vi sprejja pa honom det typ i Augusti och inte sa tidigt som i Maj...annars far vi väl helt enkelt sprejja pa mer :)
Idag var vi in till Segovia och handlade och jag köpte en bukett prästkragar..D tycker dom är döfula för dom är typ ljusrosa och han tycker dom ser ruttna ut, men det struntar jag i för jag tycker dom är fina och dom luktar sa gott..sa nu luktar det sommar hemma hos oss :)


När jag akte till jobbet idag sag jag att de hade stält upp ett circustält i Hontanares...CIRKUS I HONTANARES!! Kul va?! En liten cirkus, men ända :)

Storm?

Nu är lille vovven bra igen :) D var ju med honom till veterinären igar eftermiddag igen och de var tvungen att ge honom en till spruta, han var fortfarande lite svullen runt munnen och sa..men väldigt lite..han fick ha kvar kanylen tills i morse da D tog bort den..dom lät den sitta kvar ifall att..för om han inte hade vart bättre imorse hade vi behövt aka in igen och för att dom inte ska behöva sticka hal sa manga ganger...men men..nu ar han frisk iaf...:) Han var sa söt när han halta med sitt ben, vet inte om kanylen gjorde ont eller bara det att han kände att han hade natt där för han gick inte pa det benet sa länge bandaget satt kvar men sa fort bandaget var borta sa sprang han pa som vanligt..

Skulle ladda upp kort idag pa hans svullna ansikte men det gick inte, sa det kommer snart sa ni far se hur sot han var ;)

Bade igar och idag har det varit fruktansvart varmt...idag var det 30 grader klockan 12 pa morgonen!!! Inte helt "rättvis" temperatur med tankte pa att det är biltemperaturen jag gar efter..och den är ju inte alltid 100%..men ända..:)
Jag tror det blir storm snart..om inte idag sa imorrn..känns sa ute..med denna värmen och sa torr luft (till och med natten har varit jääätte varm)..det brukar betyda att det är storm paväg..sa vi far val helt enkelt vänta och se..
Deklaration och Allergishock

I morse var jag iväg och deklarerade för första gangen här i Spanien..eftersom jag nu har huslan sa maste jag det...förra aret kunde jag inte eftersom jag var arbetslös da och bara hade A-kassa...sa imorse var jag där för första gangen..dom gjorde deklarationen at mig och det gick smidigt och snabbt..nu ska jag bara vänta pa pengarna som jag far tillbaka..än om vaaaaaldigt lite..men men, báttre än ingenting...

När vi kom hem fran Segovia sag vi att Fox hade konstiga ögon..sag ut som om han hade natt i ögat och inte riktigt kunde öppna det...men när vi kom närmare sag vi att han hade hela huvudet svullet..stackarn kunde inte öppna ögonen ordentligt pga av svullna ögonlock och kinderna var helt uppblasta, sag ut som han hade munnen full med mat och uppe pa huvudet, mellan öronen, hade han världens "bula"..vi antar att "bulan" är där nagot djur stuckit honom...sa vi tog med honom till vetrinären direkt och där fick han en anitbiotika spruta..stackarn skrek/grät sa mycket sa jag var tvungen att ga ut, tyckte sa synd om honom...och han slet sa i benen sa sprutan kom ut och han började blöda :(
Han fick ha kvar kanylen och fick ett bandage över, D ska dit med honom nu kl 20 igen och se om han behöver en till spruta annars tar dom bort kanylen..stackarn haltar omkring hemma med sitt "onda" ben och svullna ansikte....han sag lite bättre ut när jag akte hemifran och det verkar som om svullnaden gatt ner ganska mycket...det kanske bara är vi som vant oss med att se honom "tjock"...

Bilderna är inte de bästa och man ser inte riktigt hur tjockt hans ansikte vart...men ända :)

Titta kinderna och ögonen...

Här kan han inte öppna ögonen, ser ni bulan mitt uppe pa huvudet..

Här är han fortfarande lite svullen, men det har gatt ner väldigt mycket..

Här är han helt frisk igen :)

I Söndags förresten sa var det morsdag har i Spanien sa Mari och Juan var hem till oss och kákade, vi grillade för första gangen i ar och det var smarrigt...fastän jag slutade vid 16 och de redan hade ätit nar jag kom hem..:) Dom hade köpt min favorit tarta Charlota som dom sen lämnade kvar resterna av sa vi har ätit god tarta till efterrätt hela veckan :)


Lite av Charlota tartan..:)

Kattungarna

..är nu borta..vi som funderat sa mycket fram och tillbaka hur vi ska göra med dom...men sen igar när jag kom hem fran jobbet var det bara en kvar!! Sa sööööööt, han hade öppnat ögonen nu och kisade sa gulligt nar han fick solen i ögonen :)
När D skjutsade mig till jobbet igar sa akte han till gymmet efter att han släppt av mig..han tog med sig hunden sa den inte skulle "störa" katterna..när han kom hem stack han ut och cyklade och lämnade för första gangen sen i mandags hunden lös pa framsidan själv, utan mig eller han...
När han kom hem käkade han lunch och när han gick ut och tittade till katterna fanns där bara tre av fem..han akte och hämta mig pa eftermiddagen och nar vi kom hem fanns det bara en kvar som hon saklart oxa tog sa smaningom under eftermiddagen...undrar vart hon tagit dom och om hunden skrämde henne...hon kanske inte kände att dom var säkra där längre...tyckte sa synd om dom för igar var det värsta vädret oxa och det spöregnade!!! Hoppas dom överlever iaf..:)


RSS 2.0