Allvarligt?


Bunkra upp med munkar och amerikanska flaggor den 23 september nästa år.

Då infaller ”I lagens namn”-dagen.


                                                                              Källa: Aftonbladet 26/09/2009


Fiesta och jobb

Idag har D akt till Guadarrama för att jobba lite. Han har ett bröllop nu pa eftermiddagen sen ska han spela pa en klubb i natt. Killen som vanligtvis ar DJ där kan inte ikväll sa D hoppar in och hjälper honom. Han kommer inte sluta fören vid 06 pa morgonen sa han sover över där inatt. Jag skulle egentligen akt ner och hämta hem honom imorrn pa förmiddagen men eftersom "la fiesta" börjar pa mandag och vi vill vara där da sa kommer han stanna där tills da för att inte aka fram och tillbaka sa mycket, nu aker jag ner pa mandag själv istället för att aka ner och upp pa söndag bara för att hämta honom.

Luis ringde mig idag och fragade om jag inte kunde hjälpa honom den här veckan i och med "fiestan", jag som inte fick semester kommer inte kunna hjälpa honom sa mycket som han eller jag velat (för min del betyder det extra pengar). Men jag ska iaf hjälpa honom mandag och tisdag till att börja med, da jag är ledig och sen far vi se om det blir na mer i veckan. Sa för min del kanske det inte blir sa mycket fest iaf, mest jobb som det ser ut..men det ar ju alltid kul med extra pengar, dessutom sa kommer jag nog ha minst lika roligt jobbande där..:)
Jag är iof lite rädd eftersom jag inte jobbat där sen 3ar tillbax och jag vet inte om han vill att jag ska vara i matsalen, terrazen eller i baren, känns som om jag förlorat mina kunnigheter lite, lite rostig sadär känner jag mig, men det blir nog bra ska ni se :)

Sa som det ser ut blir vi nog kvar i Guadarrama tills tisdag natt iaf, borjar jobba pa onsdagen kl 08:00 sen..för att inte sitta och aka fram och tillbaka sa mycket..stackars D hade inte räknat med att vara där sa lange, egentligen skulle han ju bara vara där tills söndag morgon och nu blir det nog tills pa tisdag natt sa jag maste nog packa ner lite kläder till honom och ta med mig ner pa mandag.

Har jag berättat att sommaren har kommit tillbaka? Eller ja, här är det ju höst nu, sen den 22 September är det höst enligt almenackan men värmen har kommit tillbaka..sen en vecka tillbaka har vi ca 27ºC varmt igen och skinande solsken :) Hoppas värmen och det fina vädret haller i sig hela nästa vecka bara och att det inte blir sa kallt och gratt som förra arets festligheter..Idag när jag startade bilen visade termometern 31ºC grader, sjök iof till 27ºC när jag körde, men iaf :)

Katarina: Hoppas ni fick en trevlig dag i skogen och massa gott i korgen med er hem :)

Ni andra far ha en sa trevlig helg!

Silver till Gustav Larsson

Forresten, sag att Gustav Larsson vann silver i cycklingen! vet iof inte vad grenen heter pa svenska utan bara pa spanska :( men iaf, kul, och grattis till honom! :)


Har ni markt att JAG skriver mer och mer om SPORT...?
..konstigt..hmm...


Spansk Politik

Jag lixom manga andra människor i Spanien har inte fatt tillbaka pengar pa var deklaration ännu for STATEN har INGA PENGAR!!! Hoppas pa att fa slantarna snart, även om det kommer bli en glad överraskning när pengarna väl kommer :)

Fran och med 1 Juli 2010 kommer momsen stiga i Spanien, fran 7 och 16% till 9 och 18% !!!!!!!!!!!!!

Usch, jag hoppas denna kris tar slut nagongang, här i Spanien blir det bara värre och värre och Zapatero verkar inte alls ha nagra bra lösningar, snarare gör han saker värre och värre än vad de redan är!
Liten SkaldjurskursPercebes..kanske inte ser sa varst goda ut, men jag kan lova att dom ar det! :)Langosta

Bogavante

Spanska mästerskapen i Triathlon

D skulle ju egentligen ha sprungit de spanska masterskapen i Triathlon i lordags uppe i Cangas, Pontevedra, norra spanien.  Han skulle ha akt upp i fredags och stannat tills pa sondagen, men pa torsdagskvallen ringde Spanska Federationen och sa att han inte kunde springa i sin grupp..dom har tydligen andrat kriterierna (heter det sa pa svenska?!) och han ar "for bra" for att tavla i den gruppen..han var inte kvalificerad till aldersgrupperna da han inte var med pa den deltavlingen eftersom han inte behovdes kvalificeras till sin grupp. Tjejen pa federationen gav honom da en inbjudan sa han kunde tavla med aldersgrupperna iaf men det var olympisk distans och han har ju tranat infor sprint sa han var inte sa sugen pa det da..
Han vart saklart ledsen, men mest arg, att de ringer dagen innan och berattar det, med hotell och allt bokat.

Han stannade hemma till slut och vi gick ut och kakade "festmiddag" i fredags istallet med god mat och vin.
Till foratt blev det ostron, hummer (tror jag, vet inte vad det heter pa svenska..minihummer kanske..?! Har finns det Bogavante som ar stor hummer tyo och sen Langosta som vi at, bada heter Lobster pa engelska sa jag antar att det ar hummer bada tva pa svenska med..) Forsta gangen jag at det och det var gott! :) Sen vart det Percebes oxa som jag inte alls vet vad det heter pa varken svenska eller engelska..det ar som sma svampar typ, eller det ser ut som det iaf..dom sitter pa stenar i vattnet sa drar man ur dom ur skinnet och ater..hmm..bra forklaring va?! Ska se om jag hittar nagon bild :)
Till varmratt at D Cochinillo (bebisgris) och jag Oxfile..till efteratt Ponche Segoviano.
Suuuuper gott var det, blev iof dyrare an vad vi tankt, men D behovde laka saren :)

Sa, glom Europamasterskapen och Varldsmasterskapen i Ungern och Irland nasta ar, nu har grabben Iron Man i sikte..han skulle vilja springa i Juni i Nice, vi far val se helt enkelt..jag tycker han kan fortsatta springa i aldersgrupperna men har ar ju sa envis och trotsig sa nu skiter han i "vanlig Triathlon"..
Men som sagt, vi far val se..han kanske andrar sig inom en manad igen..

Nu ar det iaf vila for hans del hela Oktober och jag som bett om semester forsta veckan i Oktober fick ett NEJ.
Det ar namligen Fiesta i Guadarrama da..men jag jobbar morgon den veckan sa det ska nog bli bra iaf :)

Sa da ska ni fa se massa roliga bilder :)

Mamma: Luis fragade efter dig och H och tycker ni borde komma ner da ;)
Väder Rapport

ÄNTLIGEN regnar det!!!

Graderna sjonkt lite igar och det vart lite kallare fast med lysande sol, idag regnar det och himlen ar gra, bilen visade 3ºC nar jag akte hemifran i morse. Sa det har gatt vaaaldigt fort, fran sommarvarmt yill host"kallt" menar jag,  och det ar val det som ar det samsta/jobbigaste..att for tva dagar sen var det 30 ºC och klanning, imorse var det langbyxor och jacka.

Det ar sa underbart med denna "kyla", att kunna sova ordentligt pa natten, i natt sov jag till och med med tacke!! Som jag langtat!
Iof med fonstret oppet, men anda :)

Har jag berattat att dom tva sista veckorna i August i ar var dom tva varmaste sista veckorna i Agusti pa 50 ar!!!!!!

Forresten sa har det redan snoat har i Spanien, hor och hapna! Bade i Canabrien (norr) och i Sierra Nevada, Granada (soder). Det kommer visserligen forsvinna snart, om nagra dagar, men anda!

Har sagt att det ska bli varmt pa sondag igen, vi far val vanta och se helt enkelt.

Det har var vader rapporten  for denna gang!

:)


Världscupen i Triathlon

GRATTIS till svenskan Lisa Nordén som kom tvaa och till Spanjoren Javier Gómez Noya som aven han kom pa andra plats. Ska faktsikt tillagga att enda deltavligen som Noya vann over Brownlee var i Holten nar vi var dar, sa det var ju ganska kul att fa se honom vinna..iaf for D.
:)Sommaren i bilder Del 3.

Otroligt bra och rolig trollkar i La Granja

Sen akte vi pa en 48h tripp. Segovia-Alicante-Valencia-Segovia. Sov, det gjorde vi i bilen :)

Solade och badade hela dagarna.

..och at underbar god mat saklart! :)

Traffade Linda i Madrid som tog med mig till en underbar Marokansk restaurant!

Fox

Värme

Maste bara beratta att dom tva sista veckorna i Agusti detta ar har varit de varmaste pa 50 ar!!!!!!!!!
Vi har fortfarande jatte varmt pa dagarna, helt sjukt. Runt 30 grader varje dag fast antligen har det borjat sjunka pa natterna iaf sa man kan nu sova med fonstrerna oppna och tacka sig med ett lakan iaf utan att svettas ihjal!
Nu ar vadret som sagt var, ganska skont, medans man kan sova pa natterna sa klagar jag inte, sa nu far detta vader garna halla i sig lite till :)
Men det ar helt sjukt att det fortfarande ar sa varmt nastan i mitten pa September. Brukar vara runt 15-20 nu kanske, i vanliga fall..

Ja, det var bara det jag ville saga :)

Puh!

Nu är äntligen helgen slut och jag har aterhämtat mig.
Mitt schema var som sagt väldigt stressat och tröttsamt denna helg.

Fredag:
 08:00-16:00 Jobb pa Hotellet
16:00-23:00 lunch, vila, korde D till Guadarrama, hem, middag, sova
Lordag:
08:00-16:00 Jobb pa Hotellet
16:00-17:30- resa till Los Angeles, stopp pa Burger King, resa till Guadarrama och till San Francisco
17:30-19:00 Vänta pa bröllopsgasterna, förbreda baren, vänta, vänta..
19:00-21:00 Jobba i baren
21:00-21:30 Städa baren, diskmaskien gick sönder och vi var tvugna att springa upp och ner och diska glasen uppe!!
21:30-24:00 Köra ner till byn, till Ds föraldrar, duscha, käka middag, en STARK kaffe hos Luis, köra upp till San Fransisco
24:00-01:00 Dricka massa coca cola, vänta, förbereda baren, vänta, dricka coca cola
01:00-04:00 Jobba i baren
04:00-04:20 Plocka undan, vänta pa att fa betalt.
04:20-05:00 Köra hem.
05:00-07:20 Sova
Sondag:
07:20 - 07:50 Vakna, äta frukost, aka till jobbet
08:00-16:00 Jobba pa Hotellet
16:00-17:00 Akte till Eroski och köpte hem Kebab, aka hem
17:00-18:00 Äta
18:00-19:00 Sova middag, D kom hem, hans pappa körde hem honom sa jag slapp aka ner.
19:00-22:00 Umgas med D
22:00-10:00 Mandag SOOOOOOOVA


12 timmar i sträck sov jag, och det var saaaaaaaaaaaa skönt!!!! Sen akte vi till gymmet, storhandlade och fyllde pa "torrförradet" :) Sen var det vila hela dagen.

Igar, tisdag, var vi pa gymmet pa morgonen och sen i Guadarrama pa eftermiddagen där vi stannade kvar pa middag. D var ut med cyckeln där och jag passade pa att ta bilen ner till Villalba och strosa runt lite.

Förresten, sa vann D i Valencia och de gav honom en sa stor pokal att jag inte vet vad jag ska gora av den! Den kommer bara sta att samla damm sa den aker nog ner i nagon kartong snart! :)

Här kommer JÄTTE roliga och interessanta bilder! :D

Amparo och en massa glas.

Precis kommit hem och ska stiga ur bilen.

Precis satt mig i bilen för att aka hem.

GOOOOD kebab, även fast det inte ser sa frestande ut..

Pokal

Pafyllt matforrad :)


Unga Mammor

Igar sag jag en "dokumentar" pa tvn om sex stycken unga mammor som alla var i 16/17 ars aldern. Dom ska bo tillsammans i ett hus med psykolog och sjukskoterskor under 15 dagars tid for att lara sig att ta hand om sina barn (!!). Lite "Nanny" stuk over det hela. Det var ganska kul att se egentligen, fast jag tycker synd om bebisarna och anda ganska tur att dom ar med i programmet sa dom far lara sig. En stackars tjej vagade inte bada sin bebis sa hon tvattade av honom med vatservetter! (Alla bebisar ar mellan 3 och sex manader). En annan lamnade ungen sjalv i sangen (mammans sang) medans hon gick ner pa nedervaningen och hamta mobilen istallet for att lagga bebisen i bebissangen. En hel del av dom lamnade bebisarna sjalva med nappflaskorna i spjalsangarna, en av dom orkade inte ge klart flaskan eftersom hon var trott sa hon gick och la sig i sin sang och lat bebisen ligga kvar med flaskan! Ingen av dom klarade av att halla bebisarna "ratt" utan deras huvud hangde ner och flangde overallt.  Nastan ingen av dom holl bebisarna i famnen nar dom matade dom utan matade dom liggande i sangen eller i vagnen..etc etc..

Ja, inte sa intressant kanske, men jag tycker synd om bebisarna och ar glad att dessa unga mammor fatt en chans, en chans att lara sig. En chans utan att deras foraldrar tar over ansvaret.

:)


Jobb, jobb, jobb

God kvall pa er!

Hoppas ni har en trevlig helg framfor er sjalv har jag mycket bilkorning och jobb i sikte..
Kommer precis ifran Guadarrama dar jag lamnat D..han ska ner till Valencia imorrn och aker da direkt fran Guadarrama med deras foraldrars bil, han har tavling pa sondag dar. Sjalv ska jag jobba 08-16 imorrn sen blir det till Guadarrama igen och jobba pa San Francisco 17/18-20/21 sen ner till Ds foraldrar, sova lite om jag kan och kaka middag sen upp till San Francisco igen och jobba 00-02 typ och sen hem och sova for pa sondag jobbar jag igen 08-16, hem och kaka lunch och sova middag sen ner till Guadarrama igen pa kvallen och hamta hem D. Tur att jag ar ledig mandag och tisdag sen :)

Som sagt, hoppas ni har lite trevligare helg framfor er :)

Kram!


Vatten Reportage

Har kommer ett litet bildreportage om hur "sjon" numera ser ut..dessa kort ar tagna idag 1 September, bilderna med vatten ar tagna nar mamma var har i slutet av Juni borjan av Juli.

Dar krysset ar, ar dar vi lag mamma, i skuggan..utsikt rakt fram

Krysset ar samma stalle, dar vi lag i skuggan och detta kort ar taget darifran vi lag i solen med utsikt till hoger om skuggplatsen :)

Krysset till hoger ar samma plats igen, ringen ar dar papperskorgen och drickvattnet finns, krysset till vanster ar bron man gar over. Detta kort ar oxa taget ifran solplatsen.

Har lag vi pa andra stallet, i solen, med utsikt at hoger, utsiktet emot samma stalle som dar vi lag i skuggan.


Sa, har sag det ut da, lagg marke till stenarna pa denna bild och bilden over sa ser ni skillnaden.

Har ar samma stalle (dar vi lag i solen), utsikt rakt fram.

Samma stalle (i solen) utsikt at vanster.

Utsikten at vanster sag DA ut sa har.

Utsikt rakt fram fran samma stalle. Pilen ar stenen som man ser over vattenytan i vanliga fall, krysset ar dar vi gick over backen Andreas och Michalea.

Samma stalle med vatten, pilen ar samma sten som ovanstaende, denna bild ar tagen i slutet av Juli och vattennivan hade du sjunkit lite sen mamma var har, bilden ar aven lite sne, hade ingen annan, den ar ifran mobilen, liggande ner...alla bilder ar forresten ifran mobilen, sa dom ar inte sa jatte bra, men lite ser ni iaf hur det ser ut nu, forsokt att beskriva platserna sa ni kan kanna igen er lite iaf, ser sa mycket annorlundare ut utan vatten!

 :D


RSS 2.0