Krasch!!

Som vanligt när vi aker bort över helgen lämnar vi hunden i Guadarrama hos Ds föräldrar, denna gang var inget undantag.

 

När vi var pa väg hem, pa vägen upp i berget (Puerto de Guadarrama), körde vi i högerfilen, i vänster filen (finns tva filer pa väg upp, bada akte uppat) lag en annan bil...i kurvan precis vid “sjukhuset” kör han in i oss. Antingen körde han för fort och bilen lixom gled in i kurvan, eller sa sag han helt enkelt inte kurvan da han körde rakt in i var sida!

 

D ringde Guradia Civil som snabbt kom upp. Killen i den andra bilen stank alkohol och det visade sig samtidigt att killen är ifran Ukraina, med Ukranianskt körkort. Ukraina är inte med i EU vilket gör att hans körkort inte är giltigt i Spanien (eftersom han har adress här borde han ha skaffat spanskt körkort), vilket alltsa är olagligt. De gjorde ett alkoholtest pa honom som visade sig vara fyra ganger sa mycket än det som är tillatet (0,25 mg/l är gränsen i Spanien)! De ringed efter skapbilen där den “riktiga” alkoholmätarmaskinen finns…där vägrade han att blasa, fast det fanns 8st Guardia Civiles som försökte tvinga pa honom…han sa att han hade fel pa hjärtat och inte kunde blasa..de kan ju inte tvinga honom att blasa sa efter ca en times forsök satte de pa honom handbojjorna och akte ner till Guadarrama med honom och vi akte hem med en trasig bil…




 

Eftersom bilen är mörk sa ser man inte sa bra pa korten, men den är rejalt inbucklad pa bada dörrarna pa förarsidan.

 


Som tur var har vi fulltäckning (eller vad man sager) pa bilförsäkringen och slipper betala nagonting! Jag vart faktiskt glatt överraskad av vart försäkringsbolag!! D var dit imorse 09:30 och inom en timme hade han pratat med kontoret, dom hade ringt honom pa telefon och fragat hans version, bestamt dag da bilen ska lämnas in pa verkstaden (tisdag, det är röd dag pa mandag, farsdag), och vart vi ska hämta ersättningsbilen…allt gick sa snabbt och smidigt och vi hade inga problem alls..inte ens att fa en ersättningsbil medans varan är pa verkstaden! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0