Födelsedagen

Oj vilken födelsedag jag haft!
Sa tacksam!
 

Onsdagen som var min födelsedag tillbringade vi ju i Guadarrama, vi tog ett par glas vin nere pa byn innan vi at middag hemma hos svärföräldrarna.
 
 
Vi at massa gott till förätt..paté, skinka, räkor, ostar etc
Till varmrätt vart det oxfilé med en flaska Arzuaga.
Tarta, kaffe och likör pa det innan vi akte hem mätta och belatna till Segovia igen
 
Pa torsdag var vi ut och käkade lunch D och jag.
När vi kom till restauranten lag ett paket och väntade pa mig pa bordet.
 
Jag hade redan fatt en fin ring av D som jag önskat mig sa jag vart chockad att det fanns mer presenter!
Det var en perfymflaska.
 
Vi at chipirones till förätt (världens sämsta bild)
 Sen at vi skaldjur till varmrätt, saaa gott!!
 
 
 
 
 Vi drack ett gott Albariño vin till, med en lustigt namn :)
 
Jag väntade pa efterrätts menyn förgäves, helt plötsligt släcktes lamporna i restauranten, servitörerna
(och resten av gätserna) sjöng för mig medans dom serverade den goda ponche tartan, som D saklart hade förbeställt med ett litet grattis skrivet pa.
 
Samtidigt som tartan serverades lämnade en av servitörerna ett paket pa bordet, jag uppfattade inte det da jag var i en liten chock av all sjönsang och tartan....när jag vände mig om sa sag jag det, en till present av D!!
Ett jätte fint halsband!!
 
Trots att han är en fin kille, min pojk, sa brukar D inte visa sin romantiska sida speciellt mycket och han brukar inte kunna överraska mig sa jag vart minst sagt chockad och glad av allting han förberett!
:)
 
 
Efter lunchen for vi iväg och tog en GT (D, pacharan till mig saklart) vid vattnet, pa casa de la monedas uteservering, mysigt.
 
 
Torsdagen avslutades pa "nöjesfältet" med kompisar, da det är festligheter här i Segovia.
 
 
Jag har haft underbara dagar och blivit ordentligt firad!
 
Imorrn kommer bror och svägerska ner och pa mandag aker vi till kusten sen aker vi hem till Sverige och firar mig igen, hihi, kan inte begära mer, sa tacksam för alla fina människor jag har runt om kring mig!
 
 
 
 
 
 
 
 

30 årsdag

 
Jaha, da var man 30 da!
Känner mig inte äldre än igar och 30 säger mig inte sa värst mycket heller,
ingen aldersnojja ännu iaf, ingen 30 arskris.
 
Det enda jag tänker pa är att hur kunde jag tycka mamma var sa gammal när hon var 30??!!
Jag tyckte hon var jätte gammal, jag känner mig jätte ung!

Är ledig idag (efter nattjobb) sa vi hade tänkt att ga ut och käka ikväll D och jag.
Restauranten som jag valt är dock stängd idag.
Dden brukar stänga pa mandagar och tisdag eftermiddag men eftersom det var röd dag här i Segovia (pga festligheter) igar sa hade dom öppet bade mandag och tisdag och stänger hela onsdagen istället, trist, da jag hade sett fram emot det...
Men vi byter planer, sa ikväll aker vi till Guadarrama och äter middag med svärföräldrarna istället och sen käkar vi födelsedagslunch imorrn!
 
Med familjen firar jag hemma i Sverige i Juli, inte langt kvar nu!
 
Är som sagt var pa jobbet nu, började kl 23 och klockan 00:02 ringde D mig pa jobbtelefonen och sjöng ja ma hon leva, pa svenska!
Jag blev chockad och rörd
:)
 
 
 
 
 
 
 

Stor dag

 
idag för Spanien
 
En ny kung koras och spanska fotbollslandslaget, rankad som nr 1 enligt FIFA, akte som första lag ut ur VM.
 
 

Söt

Hundpromenaden igar eftermiddag bjöd pa en söt och nyfiken överraskning
 
 
 
 
 
 

Fredagslista

Det var ett tag sen sist sa här kommer en liten uppdatering om vad som hänt sen sist, en liten fredgslista trots att det är natt för manga sa är det faktiskt fortfarande fredag för min del :)
 
  • Kommer ni ihag det här? Eftersom vi inte fick nagra skador och var försäkring täckte skadorna sa begärde vi ingen rättegang. För ett par veckor sen blev D (eftersom det var han som körde) kallad till ny rättegang som aklagaren begärt, han blev kallad som vittne och den gick av stapeln i onsdags. Den skyldige accepterade aklagarens förslag/dom och D slapp vara vittne. Den skyldige blev av med körkortet i tva ar, fängelse i sex manader och böter pa drygt 600€ eftersom han vägrade blasa i alkohalmätaren.
  • För ett par veckor sen köpte D en kanot (eller vad den nu heter), den har prövats tva ganger hitills, andra gangen idag som ocksa blev min första baddag, arets första dopp!
  • Vara resor är nu betalta och det är lite mer än tva veckor kvar tills vi aker ner till Aguadulce med min lillebror och hans tjej och sen aker vi pa en snabbvisit till Sverige, längar saaaaa!!
  • Vi har jämt varit bortskämda med hundvakt da svärföräldrarna jämt tagit hand om vovven när vi akt bort. I ar aker dom pa semester samtidigt som oss och vi har letat massvis efter ett bra ställe att lämna bort honom pa. Känns lite jobbigt att lämna bort honom men det blir säker super bra! Vi är ju inte dom första (eller sista) som lämnar sina husdjur nagra dagar..
  • För nagon manad sen upptäckte vi en knöl pa hundens rumpa, det visade sig vara cancer.                  80€ (!!!) tog veterinären betalt för att berätta att knölen var cancer och drygt 500€ skulle operationen kosta. Vi tyckte det var lite väl saftigt med tanke pa att dom inte kan garantera att cancern kommer bort och att hunden är 10 ar, alltsa ingen liten valp med massa fina ar framför sig. Samtidigt vill vi ju inte att han ska lida och vi vill inte sitta och vänta pa att han ska bli sämre..men nu har vi fatt en lite billigare lösning och pa mandag är det dax att pabörja behandligen som "bara" gar pa 140€.
  • Förra veckan gjorde syster sin första tjejvättern och lillebror sin första halvvättern, suuuuper stol över dom!!! Pappa och hans fru gjorde ocksa halvvättern och idag kör pappa vätternrunt, han startade för en halvtimme och jag sitter fastklistrad vid datorn för att följa hans lopp!
  • Spaniens första VM match idag, inte sa lyckad start. Men dock bättre än Sverige som inte ens tog sig till VM....
 
 

RSS 2.0